Terug

Tips om rimpels te verminderen

Tips om rimpels te verminderen

Tips om rimpels te verminderen

Ouder worden we allemaal en helaas horen daar ook bepaalde huidkwaaltjes bij. Eén van deze huidkwaaltjes zijn de rimpels. Natuurlijk willen we dat liever niet. Ik ga je hieronder een aantal tips geven hoe je ze zo veel mogelijk kunt vervagen en kunt tegen gaan.

WAT ZIJN RIMPELS?

Een rimpel is simpelweg een vouw in het huidoppervlak. Rimpels horen bij het ouder worden, want je kunt erop wachten, je krijgt ze hoe dan ook. Helaas is dat proces nog steeds niet geheel te stoppen

De huid wordt nou eenmaal ouder als de leeftijd toeneemt. Dat is helemaal niet erg, want rimpels horen erbij en geven ook een bepaalde mooie uitstraling en karakter aan het gezicht. Het zijn toch unieke rimpels en dat is ook mooi.

Je bent natuurlijk mooi zoals je bent.

Maar dat neemt niet weg dat wij graag die huidveroudering iets willen vertragen.

Onze tips helpen jou op weg met precies dát! Vertragen van het ontstaan van rimpels, het verminderen van rimpels én laten jouw huid nog meer stralen!

WAAROM KRIJG JE RIMPELS?

De belangrijkste factor waarom je rimpels krijgt toch wel huidveroudering en de schadelijke invloed van de zon. Echter zijn dit de boosdoeners waar wij allen niet omheen kunnen. Alhoewel een beetje zon natuurlijk heerlijk is en we ons hier wel tegen kunnen beschermen met een zonnebrand.

Hoe ouder wij worden, hoe ouder onze huid wordt. En daarmee wordt ook onze huid minder elastisch, minder flexibel en minder stevig. Hierdoor veren de plooien niet meer terug maar blijven ze in onze huid staan.

Aan de andere kant spelen naast het verouderen en verslappen van de huid, ook nog andere factoren mee:

  • Roken, alcohol, weinig water drinken.
  • Overgewicht en zwaartekracht kunnen bepaalde delen van de huid extra uitrekken en laten verslappen.
  • Stress, veel stress kan zich uiten in lichamelijke klachten waaronder ook een verandering in onze huid.

Zo zijn er tal van factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van rimpels.

HOE KAN JE ZELF RIMPELS VERMINDEREN?

Aan het verouderen van de huid kunnen je helaas niks veranderen. Omdat wij nou eenmaal ouder worden en onze huid ook. Maar door goed voor je huid te zorgen kan je de vorming van huidveroudering wel vertragen. Denk aan een goede reiniging, effectief serum en dag- en nachtcrème.  Verder is voldoende water drinken, veel groenten en vezels eten ook belangrijk. En probeer alcohol en roken te vermijden.

Bescherm je huid met een goede SPF zonnebrandcrème of dagcreme met SPF tegen UV straling van de zon. En draag een pet of hoed om je gezicht te beschermen. De zon is de grootste huidverouderaar die er is.

En je kan ook gezichtsoefeningen doen om je huid te trainen en soepel te houden.

Verder zijn voldoende rust en ontspanning natuurlijk ook erg belangrijk in het behouden van een mooie huid.

HOE WERK JE RIMPELS WEG?

De vraag naar allerlei middeltjes om huidveroudering tegen te gaan is al jaren ontzettend hoog.

Hierdoor zijn vele behandelingen, crèmes en zelfs cosmetische ingrepen op de markt gekomen. Helaas is niet specifiek te zeggen welke behandeling nou het beste werkt.

Waar de meeste behandeling op gericht zijn is vooral het versterken van de onderliggende huidcellen. Het opvullen van de onderliggende huid. De vochthuishouding is belangrijk om elasticiteit terug te krijgen en de huid te verstevigen, want daarmee verminder je ook rimpels.

WAT KUN JE HET BESTE DOEN TEGEN RIMPELS?

Hoewel rimpels vaak blijvend zijn, kunnen de verschillende methoden in ieder geval tijdelijk een rimpel minder zichtbaar maken.

Uiteraard gaat de natuurlijke huidveroudering ondanks de behandeling wel gewoon door, maar je kan de rimpelvorming zeker vervagen en vertragen. 

Anti-rimpel behandelingen:

  • Anti-rimpel crème; de werkzaamheid is vaak gebaseerd op het voorkomen en vertragen van huidveroudering. Soms in combinatie met huid herstellen en opvullen.
  • Vitamine A zuur creme; Vitamine A zuur, anders ook wel genoemd als retinolcrème. Het zorgt voor het sneller vernieuwen van de huid. Hierdoor worden oude huidcellen afgebroken en nieuwe huidcellen aangemaakt.
  • Botox injecties; De werking van botox is er op gericht om de spiertjes in het gezicht plat te leggen. Die spiertjes kunnen niet meer samentrekken. Waardoor ze geen frons meer kunnen geven op het voorhoofd of bijvoorbeeld mondhoeken. 
  • Filler injecties; fillers zijn vaak gebaseerd op hyaluronzuur dat wordt geïnjecteerd. Hyaluronzuur trekt vocht aan onder de huid, de rimpel opgevuld wordt. En hierdoor wordt de rimpel gladder. 
  • Huidbehandelingen; bij huidbehandelingen kun je vooral denken aan verbeteren van de huid en het gladder maken. Hierdoor zal de huid er beter uit zien, en rimpels minder zichtbaar zijn.
  • Lasers; een bepaald type laser is in staat om dieper in de huid door te dringen. Hierdoor wordt er gezorgd voor dat de rimpels minder zichtbaarder worden.

Wij geven wel de voorkeur aan natuurlijk huidverbetering want op de lange termijn weet je niet wat fillers en botox voor je huid doen.

Bekijk onze anti-rimpelproducten hier nog een op je gemak. Heb je vragen? Stuur dan een email naar [email protected].

WAT IS JOUW GEHEIME TIP OM RIMPELS WEG TE WERKEN? Laat het ons in een reactie hieronder weten.

Stralende groetjes Sandra van Viva Donna

 

________________________________________________________________________

 

 

Recente artikelen

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box