Terug

Deodorant voor tieners

Deodorant voor tieners

Deodorant speciaal voor tieners / pubers

We hebben de puberteit allemaal doorgemaakt en het was mijn leukste tijd ooit!! Maar voor een deel kunnen we het erover eens zijn dat de puberteit niet altijd een feestje is. Tiener / puber zijn betekent veel grote veranderingen doormaken. Zowel op het sociale, emotionele als lichamelijke vlak. De talg en zweetklieren gaan echt mega hard werken. Dit betekent dus extra puistjes en vieze geurtjes door zweet. Daarom geven wij je in deze blog tips over deodorant speciaal voor tieners. Lees gauw verder! ( Hoe je het beste met puistjes omgaat bespreken we in deze blog)

deodorant voor tieners

De puberteit betekent verandering

De puberteit betekent veel verandering zoals we hierboven al vertelde. Kinderen gaan op verschillende tijdstippen door de puberteit, meisjes meestal tussen 9-13 en jongens tussen 10 en 15. Deze periode brengt veel fysieke veranderingen teweeg, zoals groeispurten en haargroei op onverwachte plaatsen. Als het haar zich specifiek onder de armen begint te ontwikkelen en die goede oude hormonen beginnen te werken, worden de weetklieren ook actief en zullen kinderen hoogstwaarschijnlijk beginnen te ruiken.

 
Deodorant speciaal voor tieners

Op welke leeftijd moet je beginnen met deodorant?

Er is geen juiste leeftijd om deodorant te gaan gebruiken. Sommige kinderen beginnen te zweten vanaf 7 jaar en anderen pas vanaf 10 jaar. Sommige kinderen hebben een duidelijke geur en anderen niet. Dit komt omdat geur wordt veroorzaakt door 2 factoren; de bacteriën op je huid en de werkende apocriene zweetklieren. Deze zweetklieren beginnen te werken als het lichaam voor het eerst hormonen aanmaakt. Wel is het van belang dat je je tiener een goede deodorant geeft. Eentje die niet schadelijk is en goed zijn werk doet.

Goede deodorant speciaal voor tieners / pubers

We krijgen vaak de vraag welke deodorant dan wel geschikt is voor kinderen, want je wilt je kind natuurlijk niet met een vieze zweet geur laten lopen. Het is niet vreemd dat een ouder of kind al op jonge leeftijd aan deodorant begint te denken. Belangrijk is om de keuze te maken op basis van wat goed voelt. Als je een deodorant kiest speciaal voor tieners dan is een natuurlijke deodorant een zachte optie die helpt om lichaamsgeur onder controle te houden zonder het gebruik van ingrediënten zoals aluminium en parabenen. Een jonge huid is heel gevoelig, daarom moet je de deodorant op een klein stukje huid testen en letten op tekenen van een mogelijke allergische reactie. Als er geen reactie optreedt, dan kun je de deodorant onder de oksels aanbrengen. Houd er rekening mee dat het soms een paar dagen duurt voordat het lichaam is aangepast aan een natuurlijke deodorant, dus geef het lichaam wat tijd om te wennen voordat je eventueel van product wisselt.

De Deodorants van The lekker company en de Deodorants van Loveli zijn uitermate geschikt om al op jonge leeftijd te gaan gebruiken.

 
Deodorant voor tieners / pubers | viva Donna

Handige tips voor vieze zweet geur bij tieners:

  • Persoonlijke hygiëne is belangrijk. Zorg er daarom voor dat u uw oksels elke dag met zeep wast en na activiteiten waarbij u gaat zweten. Breng hierna een kleine hoeveelheid van je favoriete Lekker deodorant aan. 

  • Vermijdt kleding gemaakt van synthetische vezels zoals polyester, acryl en nylon. Je lichaam kan niet ademen door dit soort materiaal. Dat maakt dat het zweet niet goed kan drogen. Dit materiaal veroorzaakt ook geur waardoor bacteriën zich ontwikkelen en aan het kledingstuk blijven plakken. Kies daarom voor kleding gemaakt van natuurlijke vezels zoals katoen en bamboe.

Laat de reis naar frisse oksels beginnen! 

Wil je alle deodorants nog eens rustig bekijken? klik dan hier.

Heb je nog vragen? laat het ins dan weten in een email via [email protected]


Stralende groetjes Sandra van Viva Donna

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Recente artikelen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box