Je wenkbrauwen epileren is iets wat je heel goed zelf kunt doen. Het verwijderen van de overtollige haartjes rond de wenkbrauwen staat niet alleen verzorgd, het kan ook zorgen voor een verjongend en liftend effect. De ogen zullen beter tot hun recht komen en zonder er heel veel aan te doen creëer je een natuurlijke, stralende blik.  

Voordat je nu in het wilde weg haartjes begint weg te plukken is het handig om te weten wat het begin- en eindpunt van jouw wenkbrauwen is. Dit hoef je niet zelf te bepalen, we hebben hier een heel handig trucje voor!  

Houd je wenkbrauwkwastje naast je neus recht omhoog, dus over je ooghoek heen richting je wenkbrauwDit is het beginpunt van je wenkbrauw. Als je wilt weten wat het hoogste punt van je wenkbrauw is draai je het kwastje een slag, zodat hij nog steeds naast de neus begint maar nu over de iris van het oog heen valt. Door het kwastje nog een slag verder naar buiten te draaien en hem precies langs de buitenkant van je oog te laten vallen kom je erachter wat het eindpunt van je wenkbrauw is.  

Zorg voor een goede epileerpincet, bijvoorbeeld van Tweezerman. Goed materiaal is het halve werk! En een goede pincet gaat een leven lang mee, dus het is wellicht even een aanschaf, maar je hebt er echt lang plezier van!

Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe producten en acties?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode!

Nu je dit weet kan je beginnen met het verwijderen van de overtollige haartjes. Dit kan met een gewone pincet of een automatische pincet, het is maar net wat jij fijn vindt. Belangrijk tijdens het epileren is dat je de huid een beetje strak trekt. Ten eerste doet het op die manier minder pijn wanneer je het haartje verwijdert. En ten tweede kan je zo goed zien waar je welk haartje precies vandaan haalt. 

Trek altijd met de haargroeirichting mee om wondjes te voorkomen! Tussendoor kan je – vooral bij de wat vollere wenkbrauwen – met een borsteltje de wenkbrauw weer even in model brengen, zodat je de natuurlijke vorm ervan goed in de gaten kan houden en je geen uitschieters maakt.  

Vind je het echt te lastig of spannend om zelf je wenkbrauwen te epileren? Ga dan naar een schoonheidsspecialiste om je wenkbrauwen een keertje goed in model te laten epileren, dan kun je het daarna zelf wel een tijdje bijhouden.

Wenkbrauwen verven

vind jij de kleur van je wenkbrauwen te licht? Dan kan je natuurlijk je wenkbrauwen verven. Hoe je dat doet lees je in de blog: Hoe verf ik mijn wenkbrauwen? Wenkbrauwen verven is uiteraard geen must om je wenkbrauwen on fleek te krijgen.

Hieronder zie je een foto van Combinal wimper en wenkbrauwverf. Dit setje bevat alles wat je nodig hebt om je wenkbrauwen te verven. Uiteraard is het verkrijgbaar in verschillende kleuren. Klik op de foto om direct te kijken welke kleuren er zijn.

Combinal Wimper verf en wenkbrauw verf complete set zwart - Viva Donna

Wenkbrauwpoeder

Wanneer je klaar bent met epileren kan je met een wenkbrauwpoeder de wenkbrauwen in- en aanvullen waar nodig. Mijn voorkeur gaat uit naar poeder in plaats van potlood omdat je hiermee een mooi natuurlijk effect krijgt. Let op dat je niet meteen te veel poeder op je kwast neemt, je kunt beter beginnen met wat minder en het net zo veel aanzetten tot jij tevreden bent met je look!  

De wenkbrauwpoeders die wij verkopen zijn van Divaderme en van ZAO.

Op de foto hieronder zie je Divaderme wenkbrauwpoeder. Dit is echt mde meest geweldige wenkbrauwpoeder die er is. Verkrijgbaar in hele mooie kleuren, snel en gemakkelijk in gebruik en het bevat vezeltjes waardoor het de wenkbrauwen ook nog voller maakt! Met een flesje doe je minimaal een jaar als je het iedere dag gebruikt! Klik op de foto om direct de Divaderme wenkbrauwpoeder te bekijken!

Divaderme Brow extender Light Blond wenkbrauw poeder - Viva Donna

Wenkbrauwpotlood

Naast het gebruik van wenkbrauwpoeder, kan je natuurlijk je wenkbrauwen ook intekenen met een wenkbrauwpotlood. Persoonlijk vind ik het effect natuurlijker met wenkbrauwpoeder, maar smaken verschillen. 

Kies een wenkbrauwpotlood kleur die bij jouw wenkbrauwhaar past en zet kleine streepjes in je wenkbrauw voor een natuurlijk effect. Zet niet een rechte lijn, dat maakt hard en onnatuurlijk!

Hele fijne wenkbrauwpotloden zie je hieronder op de foto. Deze zijn van het merk natuurlijke cosmetica merk ZAO. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren> Bekijk direct de kleuren door op de foto te klikken!

De mooiste wenkbrauwen met de nieuwe ZAO wenkbrauwmake-up - Viva Donna

Wenkbrauwgel

Je hebt nu je wenkbrauwen een mooi kleurtje gegeven waardoor ze sprekender zijn.  En wil je dat je wenkbrauwharen nu ook echt de hele dag goed in model blijven zitten? Breng dan een klein beetje wenkbrauwgel aan als finishing touch. 

Hieronder op de foto zie je de ZAO wenkbrauwgel. Deze gel is 100% natuurlijk en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Gemakkelijk en snel aan te brengen. Klik op de foto om alle kleuren ZAO wenkbrauwgel te bekijken.

ZAO Wenkbrauwmascara wenkbrauwgel - Viva Donna

 

Zo zitten jouw wenkbrauwen de hele dag "on Fleek"!

Als je alle stappen heb gevolgd zie ik hierboven heb verteld dan heb jij echt "je eigen wenkies on Fleek "gemaakt!  

Natuurlijk kun je ook je wenkies bij een schoonheidssalon laten shapen. Hier lees je er meer over.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog! Stuur ons dan een mailtje via [email protected] of laat een berichtje achter onder deze blog.

Stralende groetjes Sandra van Viva Donna

__________________________________________________________________________

 

Recente artikelen

Hoe krijg ik de mooiste wenkbrauwen?
Wat is wenkbrauwpoeder?
Hoe gebruik ik wenkbrauwpoeder?
Hoe gebruik je wenkbrauwgel?
Hoe verf ik mijn wenkbrauwen?
Wat betekent on fleek?
Wat betekent "wenkies on fleek"?
Hoe maak je "Wenkies om fleek"?
Maak je eigen "wenkies on Fleek"