Terug

Waarom reinigingsdoekjes slecht zijn voor je huid.

Waarom reinigingsdoekjes slecht zijn voor je huid.

Waarom reinigingsdoekjes heel erg slecht zijn voor je huid.

Dat je iedere avond je gezicht moet reinigen, dat hoeven we je hopelijk niet meer te vertellen. Maar dat je dit NOOIT meer met reinigingsdoekjes moet doen, dat kan wellicht nieuw voor je zijn. Waarom gaan we je hieronder uitleggen!!

 

Waarom reinigingsdoekjes slecht zijn voor je huid? 

Er zijn maar weinig reinigingsdoekjes op de markt die ingrediënten bevatten die alle make-up en viezigheid op je gezicht ÉCHT helemaal verwijderen. Dus in feite ben je alleen maar bacteriën en make-up resten over je gezicht aan het verspreiden. 
Op deze manier duw je de make-up resten juist in je poriën. Spoel je daarna je gezicht ook niet met water? Dan neem je ook nog eens bacteriën mee naar je kussen, waar ze weer op je huid worden overgebracht. Met als resultaat: mee-eters, puistjes, irritaties en rimpels.

Reinigingsdoekjes zijn extra schadelijk wanneer je er mascara of eyeliner mee probeert te verwijderen. De kracht die je gebruikt om je ogen schoon te vegen kan de huid irriteren. Als je reinigingsdoekjes over een langere periode gebruikt - zelfs al is het maar één keer per dag - kan die irritatie en wrijving de kans op fijne lijntjes, rimpels en hyper pigmentatie verhogen.

Hoe je gezicht dan wel moet schoonmaken?

Met een cleansing gel, facewash, cleansing milk of een watje met micellair water. Dit reinigt echt veel beter en dus beter voor je huid!! Ook al zijn reinigingsdoekjes nog zo gemakkelijk in gebruik... Niet meer doen! Zelfs niet na een avondje stappen...

Wat gebeurt er als je je huid niet goed reinigt?

Als je je huid niet goed reinigt dan smeer de eigenlijk de bacterien, make-up resten enz gewoon weer in je huid als je een dag of nachtceme aanbrengt. Deze kan dan zijn werk niet voldoende doen. Je hebt sneller last van puistjes, een vette huid, glanzende huid op een vieze manier, eerder huidveroudering. En dat willen we toch niet? 

Dus: Geen doekjes meer voor jou om je huid te reinigen!!
Stralende groetjes Viva Donna!

 

relevante categorieën:  reiniging, facewash, cleansinggel, cleansing milk, micelair lotion, gezichtslotion, gezichtsscrub, Decaar, Ericson Labortoire, keenwell, algologie, Extenso, Kaé, La colline

 

Blog tags

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box