Terug

Let op: De lente zon is feller dan de zomer zon!

Let op: De lente zon is feller dan de zomer zon!

Let op! De lente zon is feller dan de zomer zon!

We mochten al even proeven van de eerste zonnestralen, maar moet je al beginnen met smeren? Veel mensen denken dat lentezon minder fel is dan de zomerzon. Maar, is dit ook zo? Of is het effect toch hetzelfde? 

Nog even en dan gaat de lente officieel van start. En eerlijk, de lentezon heeft zich stiekem al goed laten zien! Fijn, maar dat betekent dus ook dat er gesmeerd moet worden. Vooral omdat onze huid – en die van je kind – weinig zon heeft gezien de afgelopen maanden.

Ze lijken onschuldig, die eerste zonnestralen in deze maanden. Heerlijk toch, lekker naar buiten met je kind, even wat Vitamine D op doen. Zeker, maar wist je dat je dus ook nu zonverbranding kunt oplopen? Vooral tere huidjes en lichte huidtypes.

 

Lentezon vs. zomerzon

Het is inderdaad zo dat de lentezon minder kracht heeft dan de zomerzon, maar omdat je huid in de wintermaanden relatief minder zonnestralen heeft gezien, is ‘ie nog niet gewend. Hierdoor is je huid extra kwetsbaar voor verbranding en is de kans op DNA-schade groter. Ai, dat wil je natuurlijk voorkomen!

 

Temperatuur

De graden hebben misschien nog niet de 20 aangetikt, maar zonnekracht hangt niet samen met temperatuur, zoals velen wel denken. Zo kan de zon op een koele, zonnige dag net zo sterk zijn als op een warme dag. Het advies luidt dan ook: smeren, smeren, smeren en je huid – plus die van je kind! – geleidelijk te laten wennen aan de zon.

 

En over welke SPF hebben we het dan? 

Gebruik je een dagcrème met (natuurlijke) SPF dan is dat voor nu voldoende, ga je echt vol de zon in, dan kun je daar zonnebrandcrème op of onder smeren, maar net welke je gebruikt (dat zit zo). Een baby hou je het eerste jaar uit de zon, daarna kun je smeren vanaf SPF30. Wist je dat het verschil tussen SPF30 en SPF50 overigens maar heel weinig is? SPF30 biedt 95% zonbescherming en SPF50 97%.

 

Na de zon

Niet alleen tijdens de zon moet je smeren, ook na de zon heeft je huid verzorging nodig. Maak kennis met onze Cooling After Sun Gel. De Naïf Cooling After Sun Gel kalmeert en verkoelt. Ingrediënten zoals Aloë Vera en Glycerine verminderen roodheid van de huid na blootstelling aan UV-straling. Kids love fun in the sun, but no one likes a fried baby!

Stralende Groetjes Viva Donna!

 

De lente zon is feller dan de zomerzon

Relevante producten:Cooling After Sun Gel, Naïf zonnecreme SPF 50, Naïf zonnespray SPF 30, Naïf care productenZonnebrand,

Bron: Naïf

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box