Terug

Challenge dag 4

Viva Donna Beauty Challenge

 

5 daagse Challenge voor huidverbetering

Gister hebben we je verteld over goede voeding. Heb je toevallig al van onze lekkere en gezonde recepten geproefd. 

Vandaag gaan we in de relax modus, dus even geen opdrachten.


STRESS


We gaan wat dieper in op de stress die ons in lichaam tot extra huidveroudering kan zorgen. Stress is namelijk ook een van de grootste huidverouderaars die er zijn. Een relaxed lichaam geeft een relaxte huid die veel meer glanst en straalt. Ze zeggen niet voor niets dat je huid uitstraalt wat er binnenin je huid zich afspeelt. Zorg er dus voor dat je dagelijks een aantal kleine momentjes van rust in jouw dag inplant. We helpen je hier natuurlijk een beetje bij!

 


RELAX TIPS / ANTI STRESS TIPS

  • Probeer minimaal 2x per week intensief te sporten. Dit maakt je hooft leeg   en geeft nieuwe energie. Lukt dit niet probeer dan je fiets naar je werk te   pakken ipv de auto.

  • ·Wandel iedere dag minimaal een kwartier tot halfuur. De frisse lucht geeft   al vernieuwde energie. 

  • Doe aan simpele meditatie oefeningen / mindfullness oefeningen. Dit geeft   ruimte in je hoofd en stopt het te veel aan denken.( onder aan de mail   hebben we er een paar uitgeschreven)

  • Knuffel met huisdieren en of huisgenoten. Er is bewezen dat dit ontstresst.

  • Neem de tijd voor een koffie/ thee en lunch momentje en doe dat niet ff   tussendoor. Dit lijkt misschien tijd op te leveren in een drukke dag, maar   die rust pakken levert een relaxter lijf en geest op dat juist meer energie  oplevert.

  • Laat je telefoon en computer na 20u uit. En laat het liefste de TV ook uit.   Dit licht is niet slaap bevorderend.

  • Maak een korte wandeling voor het slapen gaan.

  • Ga op tijd naar bed, de uren voor middennacht kan je dubbel tellen zeggen   ze wel eens en dat is  ook echt zo. Je rust da beter uit.

  • Slaap minimaal 7-8 uur.

  • Doe aan Yoga.  
Meditatie en Mindfullness oefeningen


Bodyscan passief: Ga op je rug op bed liggen en adem een paar keer heel bewust in en uit naar je buik. Richt daarna je aandacht op je grote teen. Voel je grote teen en ga zo al je tenen af. Je loopt eigenlijk je lichaam langs van je voeten tot je kruin. Probeer even stil te staan bij ieder huidplekje en probeer het echt te voelen. Als je tussentijds een gedachten krijgt, raak dan niet gefrustreerd, maar richt je weer op de plek waar je gebleven was en ga weer rustig verder. Je zal merken dat je hoofd na deze oefening minder vol is en je daardoor gemakkelijker in slaap valt.
Bodyscan actief: Ga op je rug op bed liggen en adem een paar keer heel bewust in en uit naar je buik. Richt daarna je aandacht op je voeten. Span de spieren van je voeten aan en houdt dat 5 seconden vast en laat het dan weer los. Hierna richt je je aandacht op je kuiten Span deze spieren aan en houdt dat 5 seconden vast en laat het dan weer los.  Zo ga je alle spiergroepen in je lijf langs van je voeten tot je kruin. Neem ook je gezichtsspieren mee! Als je tussentijds een gedachten krijgt, raak dan niet gefrustreerd, maar richt je weer op de plek waar je gebleven was en ga weer rustig verder. Ze zal voelen dat je lichaam na deze oefening minder stijf van de spanning aanvoelt.
Nature oefening: Ga op je rug liggen, waar maakt niet uit, maar kies voor een achten ondergrond. Adem een paar keer heel bewust in en uit naar je buik. Beeld je in dat je je op een mooie natuur plek bevindt. Je ligt op het gras, vol met bloemen. Probeer het gras te voelen aan je lijf en ruik de bloemen. Maak in je verbeelding zo’n mooi mogelijk plekje. Je kijkt naar de voorbijgaande wolken en vlakbij stroomt een klein beekje. Probeer je alles zo echt mogelijk in te beelden. Als je tussentijds een gedachten krijgt, raak dan niet gefrustreerd, maar werp die gedachten in het beekje en laat ze met het waterstroompje meevoeren weg bij jou vandaan. Ga weer rustig verder met je natuur beleving. Deze oefening helpt teven overmatig denken.
Anker oefening: Je kan deze oefening in iedere gewenste houding doen. Beeld je in dat er een lijn loodrecht de grond in loopt van de plek tussen de 2 zitbeenderen. Laat in je gedachten die lijn naar het midden van de aarde lopen. Anker hem vast in het midden van de aarde en loop dan over de denkbeeldige lijn weer terug omhoog. Schrijf daarbij denkbeeldig je voor en achternaam en de datum van vandaag op deze lijn. Loop tot aan het begin punt en adem daarna 2-3 keer diep in en uit naar je buik. Door deze oefening sta je meer met beide benen op de grond, beter geaard.
Rozijn oefening; Neem een grote rozijn in je mond en ga eens goed voelen hoe deze rozijn aanvoelt. Wat voel je als je de rozijn door je mond heen beweegt. Ruik je de rozijn ook? Hoe smaakt de rozijn als je hem nog niet doorbijt.  Bijt hem eens door wat voel je, ruik je en proef je nu. Dit is een mindfullness oefening waarbij je echt je aandacht houdt bij wat je doet. Hierdoor heb je minder kan dat je dat denken. En dat ontstresst.

Wil je meer lifestyle tips? klik dan hier

................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 
 
---------------------------------------------Einde dag 3-------------------------------------
 
Dit waren de tips en opdrachten voor vandaag. Heb je vragen of kom je er niet uit welke verzorging het beste voor jouw huid is? mail ons dan. 
 
Mail ons je antwoorden  ( [email protected]) van de opdrachten en aan het einde van de week verloten we een super mooi serum!
 
Decaar Oxygen Gel | Decaar producten - Viva Donna
 
Je kan je ook aanmelden voor een persoonlijk huidadvies van ons incl. de juiste producten om jouw huid te verbeteren? Daarvoor kan je je hier aanmelden.
 
Tijdens deze challenge kan jij met 10% extra korting bestellen op onze site.
Gebruik de code: ​#Challenge
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »