Terug

Welke huidverzorging gebruiken mannen nou het liefst?

Welke huidverzorging gebruiken mannen nou het liefst?

Tegenwoordig zijn wij vrouwen echt niet meer de enige die huidverzorging en cosmetica gebruiken. Maar wat gebruiken mannen nou het liefst?

Wij vrouwen smeren bijna allemaal iedere dag om onze huid mooi te houden, maar ook mannen smeren steeds vaker. Gelukkig zijn er steeds mee mannen die ook dagelijks gebruik maken van huidverzorging en cosmetica. En dat is nodig ook! We zullen je uitleggen waarom.

 

Weetjes over de mannen huid.

Om uit te leggen waarom mannen hun eigen verzorging moeten gebruiken is het goed om te weten wat het verschil is tussen de huid van de man en de vrouw. Vaak denken we dat de mannen huid identiek is aan de vrouwenhuid, maar dat hebben we mis. Ten eerste heeft de mannen huid baardgroei. En daardoor moet de man de huid toch net even anders verzorgen. Zeker als mannen een baard laten staan. Deze moet echt goed onderhouden worden met baardverzorging.

Verder begint de huid van een vrouw al eerder met de veroudering van de huid. Ze krijgt eerder rimpels. De mannen huid daarentegen  krijgen later pas huidveroudering dan de vrouwen maar de rimpels die je krijgen zijn vaak dieper. Dat komt doordat mannen meer spiermassa en mimiek in het gezicht hebben dan vrouwen. En omdat mannen de neiging hebben zich minder te beschermen tegen de zon.

En als laatste zit er een groot verschil in de dikte van de huid. De huid van de mannen is dikker dan de huid van de vrouwen. Een man moet dus producten gebruiken die meer geconcentreerd zijn dan de producten van de vrouwen om hetzelfde resultaat te geven. Een man mag de huid ook vaker scrubben om de dode huidcellen te verwijderen.

 

Waar welke huidproblemen maken mannen zich zorgen?

Waarover maken mannen zich nu het meeste zorgen voor de spiegel als ze naar hun huid kijken? Volgens onderzoeken vormen rimpels, kaalheid, wallen onder de ogen en zonneschade de grootste ergernissen. Vooral het verlies van haar zorgt voor een verlies van zelfvertrouwen. Een volle haarbos wordt gezien als een teken van jeugdigheid.

 

Welke huidverzorging gebruikt de (Nederlandse) man het liefst? 

In  de verslagen van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) zien we over de laatste jaren een flinke groei in de bestedingen aan herenproducten. Wat opvalt, is dat mannen vooral voor de A-merken gaan. Een product moet meteen goed zijn; de functionaliteit is daarbij belangrijk. Maar ook het gemak speelt een rol in de aankoop. Mannen kopen hun producten het liefst in de supermarkt als zij boodschappen doen of online via een webshop. Verder vinden mannen het belangrijk dat een product snel intrekt en niet vet aanvoelt.

 

Mannen ook bij ons vind je speciale huidverzorging die "Men Proof" zijn. Mochten jullie vragen hebben of hulp nodig hebben bij het kiezen van de juiste producten neem dan gerust contact met ons op!

 

Stralende Groetjes Viva Donna!

 

 

 

U vindt ons ook op:
Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin , Marktplaats

Recente artikelen

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box