Terug

Last van droge lippen?

Last van droge lippen?

Last van droge lippen maar weet je niet of je het wel kan gebruiken na het nieuws dat de lippenbalsems gevaarlijk zijn?
Hier lees je er meer over.

Heb je op het nieuws gezien dat lippenbalsems schadelijk zijn, maar heb je last van droge lippen? Deze producten zijn super fijn en niet schadelijk!!

 

Heb je het gezien in het nieuws? Deze week trok de Consumentenbond aan de bel over lipbalms. Alweer 2 jaar geleden had de Consumentenbond al onderzoek gedaan naar mogelijk kankerverwekkende stoffen in bijna alle grote merken lippenbalsems in Nederland en België, waaronder het ‘vertrouwde’ potje vaseline. 

Nu zijn we 2 jaar verder en is er blijkbaar niets gebeurd. De Consumentenbond heeft opnieuw onderzoek gedaan en nu gekeken naar kinder-lipbalms. Zelfs kinderlipbalms bevatten deze gevaarlijke stoffen. 

En dan te bedenken dat je die troep ook binnen krijgt, zeker kinderen. Gemiddeld 2 hele sticks per jaar als je iedere dag smeert. Een vrouw ‘eet’ in haar leven wel 2 kilo lipbalsems en lipsticks en dat begint al in de kindertijd. Als je leest dat deze stoffen zich mogelijk kunnen ophopen in je lichaam, dan weet ik zeker dat ík er geen risico op wil lopen.

Geen wonder dat de Consumentenbond nu ook bij de minister heeft aangeklopt voor meer onderzoek. De mening van de Consumentenbond is overduidelijk: neem geen risico en kies voor een lipbalm zonder paraffine, dus een lipbalm op basis van bijvoorbeeld sheabutter. Jammer dat ze Loveli nog niet kennen, want dan hadden onze lipbalms zeker in hun lijstje aanbevelingen gestaan ;-).

Dit is namelijk precies waar ik met Loveli in geloof: er is meer onderzoek nodig voordat we zeker kunnen weten wat die stoffen op en in ons lichaam doen. En tot die tijd: waarom zou je het risico nemen als er alternatieven zijn die net zo goed of misschien wel beter werken?


Dus voor alle duidelijkheid: alle lipbalms van Loveli zijn 100% troepvrij en helemaal veilig voor jou en voor kids. En je krijgt er super zacht lippen van!

Hier een fimpje hoe de lippenbalsem van Loveli wordt gemaakt.


Het artikel van de Consumentenbond vind je hier: https://www.consumentenbond.nl/test/voeding-gezondheid/veelgestelde-vragen-over-kankerverwekkende-stoffen-in-lippenbalsem?fbclid=IwAR2y_77MDS1jj3kITNmzUHR_yHr1ZAV3YeSYyeZgLfUNe6EFSP_wB2v72GE#no1

Wil jij ook troepvrije lipbalm? De Loveli lipverzorging vind je hier in onze webshop 

 

Stralende groetjes Viva Donna!

 

Relevante producten: Loveli Lipverzorging, Kaé lippenbalsem, Loveli Lippenbalsem, Loveli Lipbalsem original, Loveli Lippenbalsem Potje, Loveli Lippenbalsem spring, Loveli Lippenbalsem Autumn, Loveli lippenbalsem Summer, Loveli lippenbalsem winter

 

 

 

Recente blog tags:

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box