Terug

Hoe vind je de juiste foundation?

Hoe vind je de juiste foundation?

Een goede foundation zoeken valt niet altijd mee! Wij helpen je graag met het zoeken naar het juiste product.

Foundation uitzoeken blijft toch altijd wel “een dingetje” Hoe vind je de juiste foundation? Wij helpen je hiermee!

Een foundation is bedoeld om de huid egaler en mooier te maken. Niet, zoals nog steeds veel mensen denken, om de huid kleur te geven ( hiervoor kunt u een getinte dagcrème of een terracotta poeder gebruiken). Een foundation doet tegenwoordig ook niet meer de poriën van de huid verstoppen, zoals veel mensen vaak denken.

Een foundation kiezen we in een kleur die zo dicht mogelijk bij onze eigen huidskleur ligt. Nemen we een foundation die te donker is, dan zien we er juist ouder en vermoeider uit. Maar als we een te lichte foundation nemen dan zien we er grauw en een beetje ziek uit.

De beste manier om de foundation kleur te bepalen

- 2-3 kleuren foundation uitzoeken die het beste bij de huid passen

- een beetje op de hand aan te brengen van alle 3 de tinten. 

- Met je vinger een klein beetje aan brengen op de kaaklijn

- De kleur die je het minste ziet is het meest geschikt!

zo vind je de juiste foundation

Waarom niet testen op de handen?

Je handen zijn niet identiek qua kleur als je gezichtshuid, daarom is het beter testen op de kaaklijn. Als een foundation te donker is kan het een clowns effect of masker effect geven en als de foundation te licht is zie je weer te bleek. Dus testen op de huid van de kaaklijn!

Binnen foundations zijn veel verschillende soorten te verkrijgen. Bijvoorbeeld een transparante foundation die de huidskleur wel egaliseert maar waarbij het bijna niet zichtbaar is dat we hem dragen. Of een iets meer dekkende foundation die bijvoorbeeld wat vlekjes en onzuiverheden beter kan camoufleren. Er zijn zelfs tegenwoordig foundation in de handel die licht reflecterende pigmenten bevat waardoor je oneffenheden en kleine rimpeltjes minder goed ziet. Daarnaast zijn ze ook nog in verschillende texturen verkrijgbaar, in vloeibare vorm die we met de vingers of met een sponsje kunnen aanbrengen of een compacte vorm die we met een sponsje aanbrengen.

De wat vollere foundations zijn meer geschikt voor een droge huid en de meeste luchtige foundations zijn beter voor de vettere huid. Uiteraard is uw eigen gevoel bij een foundation het belangrijkste.

Heb je verder nog vragen laat het ons dan weten!

Stralende groetjes, Viva Donna!

 

 

 

Relevante categorieën: Concealer, Foundation,CC cream,BB creamGezichtspoederBronzer,BlushHighlighter

Recente blog tags:

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box