Terug

Beautytips voor het maken van een selfie

Beautytips voor het maken van een selfie

Beautytips voor het maken van de beste selfie

Op welke social media platform je je ook begeeft, de selfies vliegen je om je ogen. Of je je nou op Facebook, Instagram of TikTok begeeft de zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. En natuurlijk wil je er op je mooist uitzien als je een selfie maakt. Je hebt misschien al wel gemerkt dat als je dekt er leuk uit te zien, je op de foto er ineens iets minder stralend uitziet.  Wij hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet hoe jij op je mooist op een selfie komt te staan.  Haal je make-up producten maar alvast tevoorschijn; we gaan beginnen!

De beste Selfie beauty tips:

Belichting: Hoe je make-up er uitziet op foto’s, hangt oa af van de belichting. Zacht licht het meest flatterend. Wat niet wil zeggen dat foto’s met flits lelijk zijn, maar ze kunnen je bleker maken dan je bent. Maar ieder zijn vak; al die belichtingstechnieken laten we toch liever over aan echte professionals

Strak; zorg voor een strakke make-up; een strakkere contour en iets heviger aangezette wenkbrauwen doen het beter op de selfie

Concealer; Een concealer kan niet ontbreken in je make-up voor een selfie. Werk met een concealer die een tintje lichter is dan je foundation, je kringen rondom je ogen weg en de andere oneffenheden. Werk wel subtiel, want overdaad schaadt.

Subtiel; Smeer geen dikke laag foundation op je huid, houdt het natuurlijk! Hoe dunner de laag op je huid, hoe mooier het fotografeert. Begin in het midden van je gezicht – hier heb je het meest last van roodheid. Breng enkel een dunne laag aan waar je het echt nodig hebt: op het topje van je neus, je kin en op mogelijke puistjes.

Mat; Op een foto ziet het er mooier uit als je je huid een beetje poedert zodat die semi-mat oogt. Breng niet te veel poeder aan, dat geeft weer een doods effect. Hetzelfde geldt voor je ogen: probeer eens een metallic oogschaduw over een matte oogschaduw aan te brengen. Die combinatie geeft je ooglook een duochroom effect, wat heel mooi fotografeert.

Geen Silica poeders; Kijk je weleens naar de ingrediëntenlijst van je make-upproducten? Dan heb je misschien al eens het woord ‘silica’ zien voorbijkomen. Dat is een ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in poeders. Het zorgt ervoor dat je er zo wit als een geest uitziet op foto’s. Er zitten namelijk lichtreflecterende stofjes in en dat geeft dat witte effect op je huid. Als je een nieuw poeder wil kopen, let er dan dus zeker op dat je poeders vermijdt die uit 100% silica bestaan.

Bronzer: Om het risico van een bleek gezicht tegen te gaan bij fotografie met flits, gebruik je een bronzer. Breng het aan op de uitstekende delen van je huid( neus, voorhoofd, wangen, en kin). Dan oogt het je look het meest natuurlijk.

Creëer vollere lippen; Breng na je lipstick een klein beetje lipgloss aan in de binnenkant van je lippen. Dit geeft een optisch vollere lip. Gebruik een lipliner in de natuurlijke kleur van je lippen.

Licht: Let op waar de zon vandaan komt als je een foto maakt. Ga altijd met je gezicht richting de zon staan want een schaduw op je gezicht is lelijk op een selfie.

Ogen: Je ogen moeten spreken op een selfie. Zorg er dus voor dat naast je wenkbrauwen ook je ogen iets meer zijn aangezet met een eyeliner en natuurlijk veel mascara

Camera hoog: Houd je camera wat hoger dan je hoofd is zodat je een beetje omhoog moet kijken als je een foto maakt. Klinkt misschien raar, maar als je een beetje omhoog kijkt dan heb je nooit een onderkin op de foto! Dit oogt jeugdiger!

Succes met het maken van je selfie. Post er eens een hieronder zodat wij ervan mee kunnen genieten!


Stralende Groetjes Viva Donna

 

_________________________________________________________________________________

Recente artikelen

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box