Terug

Zo breng je mascara aan als een pro!

Zo breng je mascara aan als een pro!

Zo breng je Mascara aan als een pro?

We gebruiken het bijna allemaal wel; MascaraMascara mag je eigenlijk niet missen in je dagelijks beauty routine.  Alleen al met mascara kan je je uitstraling een geweldige boost geven. Het laat je ogen meteen spreken. Dan moet je het natuurlijk wel goed aanbrengen. Raak je gefascineerd door dames met prachtig opgemaakte ogen met mascara? En wil je dit ook graag leren? Lees dan hier onze tips voor mascara aanbrengen als een pro.

Wimpers krullen

Alles begint met een krul. Wil je mooie wimpers, dan is het verleidelijk om meteen in de weer te gaan met mascara. Maar wacht even! Met een goede voorbereiding bereik je vele mooiere resultaten. Krul daarom eerst je wimpers met een wimperkruller. Om je wimpers te krullen als een pro raden we je aan om de wimpers op meerdere plekken te krullen: bij de aanzet, in het midden en aan het uiteinde. Hierdoor krijg je een prachtige ronde krul.

FM LEGENDARY FULL HD LASHES MASCARA

Primer

Als tweede stap voordat je de mascara gaat aanbrengen als een pro, is het aanbrengen van een wimperprimer. Waarom? Een goede primer legt een beschermend laagje over je wimpers en beschikt over verzorgende ingrediënten voor je wimpers. Dit product zorgt er vervolgens voor dat je mascara langer mooi blijft zitten. Sommige primers bevatten ook nog eens vezeltjes waardoor je wimpers langer en voller worden door de mascara die je daarna gaat gebruiken.

Mascara aanbrengen als een pro

Mascara aanbrengen als een pro is een precies werkje. Let op dat er niet te veel mascara op het mascaraborsteltje zit. Je kunt beter het overtollige product er met een tissue afvegen. Breng liever meerdere dunne lagen aan, dan één dikke klonterige laag. Allereerst druk je het mascaraborsteltje tegen de aanzet van de wimpers. Rol het borsteltje in de richting van het uiteinde, terwijl je tegelijkertijd een zigzaggende beweging maakt; oefening baart kunst!

Handig tip: buig je mascaraborstel

Oeps een vlekje onder je oog of op je ooglid. Het is een van de veel voorkomende problemen bij mascara aanbrengen. Vaak is het een ongelukje.  Dat gebeurt meestal als je de bovenstaande techniek nog niet helemaal perfect in de vingers hebt. Om deze vlekjes te voorkomen, kun je het mascaraborsteltje bij de aanzet buigen in een hoek van 90º. Hierdoor is het gemakkelijker om bij de wimpers te komen, zonder op de huid te knoeien.

Toch geknoeid en je hebt al oogschaduw op je oogleden? Neem dan een wattenstaafje en doe daar iets van je oogschaduw op. Wrijf hiermee over je mascara vlekje en het vlekje is zo verdwenen.

ZAO Bamboe Mascara Aloë Vera 090 (Black)

Extra volume

Wil je graag wat extra volume creëren, dan kun je na twee of drie laagjes mascara ook nog wat mascara aanbrengen op de bovenkant van je wimpers. Kijk naar beneden en zet het borsteltje op de aanzet aan de bovenkant van de wimpers. Beweeg het borsteltje nu naar het uiteinde van de haartjes toe. Je kunt eventueel het uiteinde van de wimpers nog wat extra aanzetten. Voor een optisch effect, om de ogen nog groter te laten lijken, kun je de wimpers iets meer naar de buitenzijde van het oog duwen.

Wimpervezels

Ook zijn er wimpervezels die je tussen 2 dunne laagjes mascara kunt aanbrengen voor meer volume en lengte. Breng dan een heel dun laagje mascara aan, dan de vezels en daarna weer een dun laagje vezels. Je weet niet wat je ziet!

De onderste wimpers

De korte wimperhaartjes onder de ogen zijn vaak niet goed te zien. Door ook deze even kort aan te stippen met de mascara, zorg je voor een extra open blik. Je ogen lijken hierdoor groter.

Waarop letten?

Wil je mascara aanbrengen als een pro en een schitterende oogopslag creëren, dan is waterproof mascara het meest geschikt. Let op, gebruik waterproof mascara niet elke dag. Deze is namelijk lastiger te verwijderen, waardoor je bij het schoonmaken van de wimpers sneller de haartjes beschadigt. Gebruik altijd een speciale oogmake-up remover voor waterproof oogmake-up

Ook een wimperkruller kun je beter niet al te vaak gebruiken, omdat deze de haartjes zwakker maakt.

 

 

 

Recente artikelen

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box