Terug

Zo geef je de huid een boost

Zo geef je de huid een boost

Zo geef je jouw huid een boost

Soms kan je huid wel even een boost gebruiken. Maar het klinkt zo mooi en eenvoudig:” Boost je huid, dan ga ik weer stralen en zit ik weer van top tot teen goed in mijn gezichtsvelletje”.  Maar hoe geef je je huid een boost en welke resultaten mag je verwachten van de producten? We vertellen je er meer over in deze blog.

Je huid een boost geven

Wat betekent je huid boosten nu eigenlijk. Boosten betekent letterlijk zoveel (of weinig) als: aansporen, opjutten, opvijzelen, oplappen, stimuleren, prikkelen, oppeppen, een impuls geven. Mooie werkwoorden, die we volop in de wereld van de cosmetica voorbij zien komen en die we ook graag toepassen om inderdaad dat stralende, opgepepte gezichtshuidje als resultaat te laten zien. Als je je huid een boost wilg even dan vraagt elke huid, oftewel elk huidtype, huidconditie een andere aanpak.

We hebben voor je op een rijtje gezet welke producten je het beste kunt gebruiken. Voor elk huidtype en huidconditie een strategische aanpak voor je dagelijkse routine en een echt boost voor jouw huid.

Boost een normale huid:

Een normale huid heeft van oorsprong een normale talgproductie, fijne huidstructuur en is niet gevoelig.

Advies: gebruik voor de dagelijkse routine verzorgingsproducten die gericht zijn op de vochtigheidsgraad van de huid, eventueel rekening houdend met de leeftijd, dan kiezen voor anti-aging verzorging.

Boost: serum ter aanvulling op de dag- en nachtverzorging, op basis van Hyaluron ingrediënten. Wekelijks een fijne scrub, daarna het serum en een hydraterend masker.

Boost je droge en rijpere huid:

Een droge, rijpere huid heeft van oorsprong weinig talgproductie, toont lijntjes en rimpels en slappere huidgedeeltes.

Advies: Gebruik voor de dagelijkse routine een volle, vette dag- en nachtverzorging en een op olie-basis milde reiniging.

Boost: serum ter aanvulling op de dag- en nachtverzorging, die de huid voorziet van micro en macro – hyaluronzuur, daarnaast een serum ter aanvulling op de nachtverzorging, om de fijne rimpeltjes, onregelmatigheden en de huidspanning van de huid te verbeteren. Ook kan je de huid even verwennen met een anti age gezichtsmasker.

Boost een gecombineerde huid:

Bij een gecombineerde huid is de talgproductie verdeeld, je wangen zijn veelal droog (minder talgproductie). Je voorhoofd, neus en kin zijn vetter, een vette t-zone wordt dit ook wel genoemd.

Advies: gebruik dagelijks producten voor de gecombineerde huid, deze zijn veelal gericht op de vochtigheidsgraad, voor meer balans in de talgproductie. Kies daarbij voor een milde reiniging.

Boost: 1 of 2 maal per week een dieptereiniging, daarbij kan een scrub voor de t-zone extra ondersteuning geven, laat de wangen hierbij met rust. Daarna een kalmerend of zuiverend serum.

Boost een vette huid:

Een vette huid produceert (te) veel talg en is daardoor gevoelig voor ontstekingen, je huid glimt snel en vertoont grove poriën.

Advies: gebruik voor de dagelijks passende dag- en nachtverzorging, niet vettende producten, maar juist hydraterend. Dit zal de talgproductie terugdringen en meer in balans brengen. Tweemaal daags reinigen is een must, om de huid goed schoon te houden en te ontdoen van het overtollige talg.

Boost: gebruik daarnaast 2 tot 3 maal per week een dieptereiniging en/of een scrub. Aanvullend een dagelijks serum ter verkleining van de poriën, vermindering van onzuiverheden. Bij echte acne kan je een scrub beter laten staan, een peeling kan dan wel weer.

Boost de gestresste, gevoelige, reactieve huid:

De gestreste, gevoelige en reactieve huid laat veel irritatie zien, rode vlekken, oneffenheden, kleine pukkeltjes. Dit kan bij alle huidtypes voorkomen, maar veelal bij de droge, normale en gecombineerde huid.

Advies: gebruik voor de dagelijkse verzorging de producten die passen bij je huidtype. Let er daarbij op dat er geen alcohol of andere irriterende ingrediënten in de verzorging voorkomen. Ook kan je kiezen voor producten met Pre- en probiotica. Dit brengt de huid beter en sneller in balans.

Boost: serum ter aanvulling op de dagelijkse verzorging, die de huid kalmeert en sterker maakt. Gebruik daarbij wekelijks een kalmerend en hydraterend masker.

Boost een vochtarme huid:

Een vochtarme huid  heeft gebrek aan vocht en dit kan bij elke huidtype voorkomen. Je huid voelt trekkerig aan, kan schilfers vertonen, maar ook een doffe aanblik hebben.

Advies: gebruik voor de dagelijkse routine producten die passen bij je huidtype, dus droog, gecombineerd, normaal, gevoelig of vet.

Boost: serum ter aanvulling op dag- en nachtverzorging op basis van hyaluron. Kies daarbij meerdere malen per week voor een hydraterend gezichtsmasker dat de huid stimuleert meer vocht vast te houden en waarbij het serum opnieuw als basis gebruikt kan worden. Een slaapmasker is hierbij een uitkomst en kan de gehele nacht inwerken.

 

 

Recente artikelen

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box