Terug

Hoe hydrateer je je huid?

Hoe hydrateer je je huid?

Hoe hydrateer je je huid

Je lichaam bestaat voor 70% uit water, niet zo vreemd dus dat je huid ook veel water bevat. Alleen kan water verdampen. Hoe zorg je ervoor dat je huid goed gehydrateerd blijft en op welke manier kan je je huid hydrateren. We vertellen je er hier alles over in deze blog.

Water

Water is het geheime elixer voor een goede gezondheid.  Nouja geheim, we weten allemaal dat de ons lichaam uit 70% water bestaat, dus dan zal de huid ook veel vocht bevatten. En dat is inderdaad juist! Maar weten we ook hoe we onze huid moeten hydrateren? Vocht verdampt namelijk onder invloed van warmte, wind en lucht. Maar ook door; Vochtigheid, hard water, airconditioning en ons voedsel. Het kan er allemaal voor zorgen dat we essentieel vocht uit onze huid kwijtraken. Geen paniek, daar is gelukkig wat aan te doen!

Vochtarme huid zorgt voor klachten

Als de barrière van onze huid verzwakt is, kan onze huid vocht verliezen en gedehydrateerd raken. En dat leidt weer tot roodheid, onzuiverheden en een strakke, droge huid. Je kunt de barrière van je huid ondersteunen met de juiste huidverzorging, maar het is ook een goed idee om de vochtbalans in je huid een boost te geven. Hoe? Blijf veel drinken. Dat is misschien wat veel gevraagd, maar hoe meer we drinken, hoe beter we onze huid hydrateren (en hoe meer ze straalt!).

Goede ingrediënten

De juiste ingrediënten zorgen voor hydratatie van je huid. Maar lees jij wel eens wat er in  je potje dagcrème zit? De ingrediëntenlijst op een pak yoghurt kunnen we nog wel lezen, maar hoe zit het met de ingrediënten van onze huidverzorgingsproducten? Weet je niet goed waar je moet beginnen? Kies dan producten die lief zijn voor je huid met huidverzorgende ingrediënten als Pro-Vitamine B5, vitamine E, jojoba-olie, hyaluronzuur en glycerine. Deze ingrediënten voelen of zijn huideigen en daardoor worden ze veel beter opgenomen door je huid.

Vocht = hydrateren

In een goede dagcrème zit vocht. We noemen zo’n product ook wel een moisturizer. Een moisturizer is een must om je huid voldoende te hydrateren en onze lipide barrière ( natuurlijke beschermlaag van de huid) sterk te houden.

Wist je dat je je moisturizer wat harder kan laten werken voor je huid? Dat doe je zo: Breng 'm om te beginnen aan binnen een paar minuten nadat je uit de douche of uit het bad stapt. Zo verliest je huid geen extra vocht. Reinig je huid uiteraard wel eerst onder de douche. Heb je last van een wat vettere huid breng dan je moisturizer aan voordat je gaat slapen.  

Ook kan je er voor kiezen een hydraterend serum onder je dag en of nachtcrème aan te brengen. Dat geeft een extra vochtboost aan je huid.

In de zomer kan het ook heerlijk zijn om een hydraterend facemist over je huid te sprayen. Dat is niet alleen verkoelend maar ook nog eens verfrissend.

Ga droogheid tegen met een hydraterend gezichtsmasker

Wat ook een enorme vochtboost voor je huid is, is een vochtmasker / hydraterend masker. Soms heeft een droge huid gewoon een echte boost nodig. Eén keer per week een hydraterend gezichtsmasker kan helpen om het vochtgehalte van je huid op peil te houden en je huid stevig en zacht te maken. De vochtregulerende ingrediënten  helpen tegen droogheid, ruwheid en strakheid en geven de huid weer een mooie frisse uitstraling! Het is de perfecte snelle oppepper die zelfs in het drukste schema past!

Scrub wel eerst even je huid voordat je een masker aanbrengt dan heeft je masker extra veel effect omdat de dode huidcellen van je huid verwijderd zijn door de scrub.

Hydrateer met je eten en drinken

We zijn wat we eten, het is dus belangrijk dat we op onze voeding letten. Kies dus voedsel en dranken met veel vocht en hydrateer je huid van binnen uit! Watermeloen, komkommer en tomaten zijn een goed begin, maar omega 3 (denk aan zalm, tonijn en chiazaad) scoren ook hoog op de hydratatielijst. Naast vochtrijke voeding is 1.5-2 liter water of kruidenthee ook fijn voor je huid om alle afvalstoffen af te voeren.

Tips:

  • Voeg wat pepermunt en citroen toe aan je water voor een verfrissend smaakje, dan drink je lekker door!
  • Heb je weinig tijd? Stop je favoriete fruit in een dagelijkse smoothie zodat je onderweg heerlijk al je vitaminen (en water!) kunt binnen slurpen.

Wat is jouw ultieme hydratatie tip? Laat het ons weten.

Stralende Groetjes Viva Donna!

____________________________________________________________________________

Recente artikelenPlaceholder

Welke zonnebrand is het meest geschikt voor de gevoelige huid?

Door Sandra van Leeuwen

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box