Terug

Alles wat je wilt weten over nagels lakken

Alles wat je wilt weten over nagels lakken

Alles wat je wilt weten over het lakken van je nagels!

Nagellak is super hip, maar wat is de beste nagellak om je nagels te lakken? Welke nagellak blijft het langste zitten? Met welke nagellak kun je mooie nagels lakken? Dat is een vraag die ons heel vaak wordt gesteld. Het antwoord is niet zo simpel, want of nagellak goed blijft zitten hangt af van vele factoren. Wat voor type nagel heb je zelf; sterk, broos, vochtig, dun of dik en wat doe je als voorbereiding op het lakken van nagels? Er zijn dus best wel wat factoren die er wel, of juist niet voor kunnen zorgen dat een nagellak goed blijft zitten. Maar de volgende tips zijn altijd inzetbaar voor ieder type nagel en nagellak. Hieronder vind je alle tips op een rij voor mooi gelakte nagels.

Vijl je nagels:

Het is belangrijk om je nagels te vijlen en niet te knippen. Hierdoor krijg je minder snel last van bobbeltjes in je nagelplaat. Daarnaast zorgt je nagels vijlen voor het lakken ervoor, dat alle haaltjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Tevens kun je zo de lengtes aanpassen, zodat het een mooi geheel wordt. Let wel goed op je keuze vijl. Een te grove vijl is slecht voor je nagels en kan deze doen laten splijten, een papieren vijl met niet minder als 240 grit, zoals de Alessandro nagelvijlen is de ideale vijl om je nagels in model te brengen.

Reinig je nagels voor het lakken:

Een goede voorbereiding is het halve werk! Dat is maar al te waar op het gebied van nagels lakken. Ontvet je natuurlijke nagels goed voordat je nagellak aanbrengt. Gebruik hiervoor een aceton vrije nagellakremover. Hierdoor hecht de nagellak beter Zo weet je zeker dat er ook niets onder je laagje nagellak kan gaan broeden. Super belangrijk dus voor de gezondheid van de natuurlijke nagel en het langer plezier hebben van je nagellakkleur.

Schudden voor gebruik!

Nagellak bestaat uit verschillende ingrediënten. Het flesje nagellak goed schudden of stevig op zijn kop tussen de handpalmen rollen, vermengt deze ingrediënten en zorgt voor een beter kleurdekking en aanhechting. Er zijn ook top coats die goed geschud moeten worden. Lees dus altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking voor een mooi resultaat.

Basecoat

Wel of geen base coat? Bij de meeste merken is een base coat belangrijk als basis laag. Sommige base coats helpen tegen verkleuring van de nagel en bevorderen de hechting van de nagellak. Maar er is tegenwoordig ook een long wear nagellak op de markt waarbij een base coat niet nodig is en deze geïntrigeerd zit in de kleur. Dat scheelt tijd tijdens het lakken en in het zoeken naar de juiste base coat. Met Striplac heb je geen basecoat nodig en bespaar je dus geld en tijd. Maak je wel gebruik van een base coat, zorg dan dat je deze niet te dik is en heel netjes gelakt wordt. Als de ondergrond niet goed glad is dan is het moeilijk om een mooi en perfect eind resultaat te creëren.

Het lakken van de nagels

Het lakken van de nagels is een handigheidje die je even moet oefenen. Hoe lak je nagels? Het liefst lakken we de kleur in één keer met één laag, dit lijkt sneller maar helaas, niet is minder waar! Eigenlijk creëer je een kaassoufflé op je nagels. Door het lakken van één dikke laag krijgt de nagellak niet de kans om in zijn geheel goed te kunnen uitharden. De lak lijkt dan droog maar is van binnen nog zacht.

Lak dus 2 dunne laagjes nagellak over je basecoat heen. De droogtijd duurt dan minder lang dan met het lakken van één dikke laag. Je bent uiteindelijk met het lakken van twee dunne laagjes minder tijd kwijt omdat het sneller droogt, mooier dekt en je de volgende ochtend niet weer opnieuw hoeft te beginnen omdat je dekbed als afdruk in je nagellak terug kunt vinden. Twee dunne laagjes lakken is dus echt een must als je lang wil genieten van je nagellak!

Topcoat

Een top coat gebruik je als laatste op je nagels over de kleur lak heen. Top coat is de finishing touch en echt essentieel voor lang plezier van je nagellak. Het geeft buiten een mooie glans, ook een beschermlaag aan je kleur. Wist je dat er een top coat op de markt is die harder wordt door blootstelling aan natuurlijk licht? Dat betekend dat je nagellak sterker wordt tijdens het dragen en je zo dus sterkere en langere nagels kan krijgen. Daarnaast voorkomt een goede top coat ook verkleuring van de kleurlaag en blijft deze langer mooi en zal minder snel slijten.

Zo is je nagellak sneller droog.

Een snel droogspray of droog druppels kunnen er voor zorgen dat nagellak sneller droogt. Vaak bevatten ze ook nog verzorgende ingrediënten, dubbel winst dus! Soms versnelt het de droogtijd zelfs met 50%. Natuurlijk bedoelen we met snel drogen niet dat je jouw vers gelakte nagels onder de koud waterkraan moet houden. Al lijkt het met deze methode alsof je nagellak sneller droogt, maar niets is minder waar! Ook hier creëer je dan weer het effect van een kaassoufflé. Alleen het bovenste laagje hard uit waardoor de tussenlaag niet voldoende de kans krijgt om goed te kunnen uitharden en zal dan eerder gaan loslaten.

Sterkere nagels:

Één ding is zeker; als je het nagels lakken goed doet, dan kan nagellak naast dat het mooi is, er ook echt voor zorgen dat je nagels sterker worden. Dit  komt dan vooral omdat we met nagellak op minder pulken aan onze nagels en het een extra versteviging geeft, mits je kiest voor het juiste product en de juiste manier van aanbrengen.

Onze merken nagellak en nagelverzorging zijn: ZAO, Alessandro, Trind, Glossworks en OPI. En hiervan zijn de meeste producten vrij van schadelijke ingrediënten en of op natuurlijke basis.

 

Stuur me eens een foto van jouw mooie gelakte nagels!

Stralende Groetjes Viva Donna!

_______________________________________________________________________________

 

Recente artikelen

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box