Terug

Hoe kan ik het beste mijn mee-eters verwijderen?

Hoe kan ik het beste mijn mee-eters verwijderen?

Hoe kan ik het beste mijn mee-eters verwijderen?

Mee-eters kunnen knap irritant zijn als je ze in je gezicht hebt zitten. Iedereen kan ze zien. Uiteraard is het beter om ze te laten verwijderen door een schoonheidsspecialist, maar als je het dan toch echt zelf wilt doen dan hebben we wel een paar goede tips voor je zodat je de huid het minste beschadigd!

Wat is een mee-eter?

Mee-eters worden ook wel comedonen genoemd. Mee-eters zijn eigenlijk niets meer dan verstopte poriën met talg. Aan het einde van een porie zit een buisje die leidt naar de talgklier. Deze produceert talg. Talg is een van de natuurlijke beschermde stoffen van de huid. Samen met het natuurlijke vocht dat in de huid zit. Samen met de dode huidschilfers veroorzaakt talg een verstopte porie. Je hebt 2 verschillende mee-eters: blackheads en de whiteheads. Bij beide zijn de verstopte porie met talg en dode huidcellen de oorzaak. Alleen bij de blackheads komt er zuurstof bij de talgprop en kleurt het zwart. Deze mee-eter heeft een natuurlijke uitgang. Bij de whiteheads is de uitgang dicht, maar de porie zit wel degelijk verstop met talg en huidschilfers.

Hoe verwijder je mee-eters goed?

Zoals we l eerder vermeldde is het verstandig je mee-eters niet zelf te verwijderen omdat je snel de huid kunt beschadigen. Maar als je het dan toch zelf wilt doen, doe het dan op de volgende manier:

  • Reinig altijd eerst de huid voordat je een mee-eter wilt gaan verwijderen.
  • Zorg voor een warme vochtige huid, dus ga eerst douchen of je huid een beetje stomen. Of maak je huid een beetje week door het te exfoliëren met AHA of BHA’s. (Dit zijn producten die lichte zuren bevatten die de huid een beetje verweken en de dode huidcellen verwijderen)
  • Allereerst is het belangrijk om te herkennen om welke soort mee-eter het gaat. Zijn het blackheads of whiteheads?
  • Bij blackheads ga je als volgt te werk: Het uitknijpen moet gemakkelijk gaan, want als het te moeizaam gaat is de kans groot dat je je huid beschadigd.
  • Bij whiteheads zit er een vliesje overheen. Deze moeten daarom eerst doorgeprikt worden met een steriel naaldje zodat er een opening is waardoor je de mee-eter kunt uitknijpen. Het is echter aan te raden om dit door een professioneel iemand te laten doen.
  • Knijp mee-eters bij voorbaat uit met een speciale comedogenen tooltje; de comedonen drukker, dat je van te voren ontsmet  met 70% alcohol. Je kunt ook werken met twee wattenstaafjes of wikkel je vingers in schone tissues of steriel gaas. Dep de huid zowel van te voren als na afloop met 70% alcohol, zodat eventuele bacteriën geen kans hebben om zich te verspreiden of voor ontstekingen te zorgen.
  • Gerstekorrel: Een gerstekorrel is iets anders dan een whitehead mee-eter. Hierin zit een hard talg propje die niet zo gemakkelijk te verwijderen is als een mee-eter. De gerstekorrel herken je door het witte balletje op de huid. Een whitehead is meer een heuveltje! Laat de gerstekorrel zeker zitten voor je schoonheidsspecialist!

 

Stralende groetjes Viva Donna!

__________________________________________________________________________________

 

Recente artikelen

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box