Terug

Zuurstof voor de huid; Perfluorcarbon

Zuurstof voor de huid; Perfluorcarbon

Zuurstof voor de huid; Perfluorcarbon

Zuurstof;  het is onze levensbehoefte. Maar wist je dan zuurstof ook heel belangrijk is voor de huid? Wat zuurstof voor je huid kan doen en welk ingrediënt er voor kan zorgen dat je huid beter zuurstof vasthoudt zodat je huid verbetert; dat vertellen we je hieronder allemaal!

Wat doet zuurstof met je huid?

Ademhalen gebeurt de hele tijd in elk levend wezen: zo ontvangen de cellen energie. Als een mens, dier of plant niet voldoende zuurstof heeft, kan het niet ademen en sterft het. Hetzelfde geldt voor de huid. Verontreinigende stoffen, stress, maar ook het ouder worden, zorgen ervoor dat de huid niet voldoende zuurstof uit de bloedbaan krijgt, waardoor deze minder goed functioneert. Bloed zorgt ervoor dat zuurstof door het lichaam wordt getransporteerd, zo ook naar de huid. Om de huid te kunnen genezen en verbeteren, is er zuurstof nodig.

Om het herstelproces van verwondingen te versnellen, ontwikkelden wetenschappers tijdens de eerste wereldoorlog de stof perfluorcarbon. Perfluorcarbon is een zuurstoftransportsysteem, het trekt zuurstofmoleculen naar zich toe en bootst eigenlijk de werking van het menselijk bloed na. Hierdoor heelden oorlogswonden veel sneller. Sindsdien wordt dit wonderstofje veelvuldig ingezet, bijvoorbeeld in brandwondercentra. Brandwonden genezen hiermee sneller en beter. Dit geld dus ook voor jouw huid als je producten gaat gebruiken met perfluorcarbon! We zullen je hieronder iets meer vertellen over dit wonderbaarlijke ingrediënt.

Perfluorcarbon, hoe werkt dat precies?

Perfluorcarbon heeft het vermogen om 49% van zijn eigen gewicht aan zuurstof vast te houden. Het ligt dicht bij de samenstelling van je eigen bloedplasma, wat betekent dat je huid het herkent als eigen en het daardoor beter opneemt.

Zodra de perfluorcarbon wordt opgenomen door de huid, wordt er uit onderliggende lagen zuurstof aangetrokken. Daarbij geldt dat elke huid genezing nodig heeft, van de meest gezonde huiden tot de meest zware probleemhuiden.

Kenmerken perfluorcarbon:

 • Kan zeer goed met andere actieve ingrediënten worden verwerkt in cosmetica en zal zelfs de werking van de ingrediënten verhogen. Perfluorcarbon zorgt ervoor dat de ingrediënten dieper in de huid terecht komen.
 • Heeft een onmiddellijk verfrissend effect op de huid vanwege zijn zeer verzachtende eigenschappen.
 • Legt een beschermend laagje op de huid, waardoor de huid minder vocht verliest. Hiermee zorgt het voor een intensieve hydratatie. Hoe minder de huid aan vocht verliest, hoe gezonder deze eruit zal zien.
 • Botst niet met de normale functies van de huid, zoals transpiratie of de pH-barrière, waardoor poriën niet verstopt raken.
 • Zorgt ervoor dat de huid wordt ontgift, doordat het de huid laat ademen. Door het verhoogde zuurstofniveau, worden afvalstoffen beter afgevoerd.

Perfluorcarbon; verhogen van het zuurstofgehalte in de huid zorgt ervoor:

 • Dat het genezingsproces van de huid wordt verbeterd.
 • Dat de opnamecapaciteit van de huid wordt verhoogd. Hierdoor worden werkstoffen uit huidverzorging beter opgenomen. Zodra de perfluorcarbon molecuul wordt aangebracht, zakt deze snel en diep de huid in (omdat het veel lijkt op een lichaamseigen stof). Vervolgens blijven hier zuurstofmoleculen aan vast kleven. Op het moment dat je andere producten aanbrengt, zoals je dag of nachtverzorging, blijven de ingrediënten aan het zuurstof plakken en zal dit hele pakketje van moleculen veel beter en dieper door de huid worden opgenomen.
 • De productie van elastine en collageen wordt gestimuleerd. Deze stoffen zijn verantwoordelijk voor een stevige en jeugdige huid.
 • Een verbeterde bloedsomloop heeft als gevolg:
  Het hebben van een gezonde bloedsomloop is niet alleen van vitaal belang voor de gezondheid van het lichaam, maar ook voor die van de huid. Bloed transporteert namelijk niet alleen zuurstof, maar ook waardevolle voedingsstoffen. Bloed voedt daarmee inwendig de huid.  
 • Huidveroudering door zuurstoftekort
  Naarmate we ouder worden, verslechterd de bloedsomloop. Hierdoor daalt het niveau van zuurstof en voedingsstoffen. Normaliter vernieuwt de huid zichzelf iedere 28 dagen. Door o.a. het tekort aan zuurstof, is dit proces vertraagd. Huidverouderingskenmerken zoals rimpels en lijntjes worden zichtbaarder en de huid wordt droger, doffer en valer.

Huidveroudering en afname van zuurstof in de huid

Naarmate we ouder worden neem het gehalte zuurstof dat we van nature in onze huid hebben, snel af. En dat zie je terug in de huid kwaliteit.

 • Op 30-jarige leeftijd daalt het zuurstofgehalte in de huid met 25%.
 • Op 40-jarige leeftijd daalt het zuurstofgehalte in de huid tot 50%.
 • In sterk vervuilde omgevingen kan het zuurstofverlies in de huid zelfs nog hoger zijn.

Haal het maximale uit verzorgingsproducten, door het zuurstofniveau van de huid te verhogen.

 

DÉCAAR producten met perfuorcarbon

Decaar weet als geen ander dat  perfluorcarbon een wonderstof is voor de huid. Daarom hebben zij de DÉCAAR Oxygen lijn geproduceerd. Bij deze lijn is perfluorcarbon het hoofdingrediënt. Het populairste product uit deze lijn is de Decaar Oxygen Gel. Deze stimulerende en herstellende gel houdt de huid gehydrateerd, gezond en stralend.


Wil jij ook langer genieten van een stralende huid? Kies dan dagelijks voor deze producten of in ieder geval dagelijks voor de Decaar Oxygen gel onder je verzorging.

Stralende Groetjes Viva Donna.

 

 

 

 

 

Recente artikelen

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box