Terug

Geef je nagels een boost

Geef je nagels een boost

Geef je nagels een boost

Nagellak of Striplac staat natuurlijk super mooi op je nagels, maar het aller mooiste staat het natuurlijk wel op de gezonde, natuurlijke nagel. Het brengt beter aan en het blijft vele malen beter zitten als je de nagels in goede conditie houdt. Reden te meer om onze nagels eens even onder handen te nemen.

Koop hier de beste nagelverzorging ->

Handen hebben veel te lijden onder de invloeden van buitenaf zoals water, kou, schoonmaakmiddelen, maar ook chloorwater, zeewater en allerlei zonnebrandproducten als we op vakantie zijn. Deze invloeden zorgen ervoor dat de nagels en de nagelriemen uitdrogen.

Als je nagels en nagelriemen niet goed gevoed zijn dan kan je klachten krijgen, maar ook nagellak en Striplac kan je minder mooi aanbrengen en blijft minder goed zitten.

Als je je nagels goed wilt verzorgen dan kan je het beste de volgende stappen volgen.  Als je 2 keer per week deze stappen volgt dan heb jij in korte tijd echt super mooie verzorgde nagels en blijft je lak ook beter zitten

Stap 1; reinigen van de nagels

Als je je nagels gaat schoonmaken, ontvetten of de laatste restjes nagellak weg wilt halen dan doe je dit met een nagellakremover zonder aceton of ander heftig oplosmiddel. Dit droogt namelijk de nagels alleen maar uit en de voeding die je hebt aangebracht is in een veeg weg uit je nagels. Dat is dus zonde van de kostbare nagel en nagelriemverzorging die je net hebt aangebracht.

Geef je nagels even rust met Nagelverzorging van Alessandro - Viva Donna

Stap 2; Vijlen

Als je je nagels korter wilt maken, vijl ze dan en knip ze niet af. Door de nagels te knippen, zet je veel drup op de nagelwortel en kan dat ribbel en bobbels in de nagels veroorzaken.

Vermijdt de ijzeren vijlen,, maar gebruik Glasvijlen of kartonnen nagelvijlen.

En wat ook belangrijk is, is dat je van buiten naar binnen vijlt. Dit laten we je in het filmpje duidelijk zien.

Stap 3; nagelriemen verzorgen

De nagelriemen zorgen voor de bescherming van de nagelwortel die onder de nagel ligt.( Je ziet daar het halve maantje nog van op je nagels). Als de nagelriemen droog worden of beschadigd zijn dan kunnen bacteriën of virussen beter onder de huid kruipen met alle gevolgen van dien. Het is dus belangrijk de nagelriemen zacht en soepel te houden.

Als je last hebt van losse velletjes bij je nagelriemen dan kan je een cuticle remover gebruiken. Cuticle remover breng je aan op de nagelriemen, laat je minimaal 5 minuten inwerken en dan kan je met een zachte tandenborstel de velletjes weg borstelen.

Ook is het verstandig om de nagelriemen een beetje los te duwen van de nagelplaat als ze wat vast geplakt zitten. Dit doe je door met een bokkenpootje de nagelriemen terug te duwen. Doe dit echter alleen als de nagels soepel zijn, bijvoorbeeld na het douchen of na het insmeren met nagelriemolie of cuticle remover.  

Breng minimaal 2x per week nagelriemolie aan op de nagelriemen en wrijf dit in ( vaker mag natuurlijk altijd). Doe dit lekker voordat je naar bed gaat want dan hebben de nagelriemen de hele nacht de tijd om de voeding goed op te nemen.

Stap 4; Voeden van de nagels

Ook de nagels kunnen voeding te kort komen. Als dat het geval is dan kunnen de nagels sneller scheuren, splijten of afbrokkelen.

Breng dus minimaal een nagelverzorging aan op de nagels die je lekker in laat trekken. Ook weer aanbrengen voordat je naar bed gaat want dan trekt het er lekker goed in!

Heb je last van hele zachte nagels die snel scheuren? Gebruik dan naast de nagelverzorging ook een milde nagelverharder. Dit kan de nagels net even dat extra zetje geven. (Hoe je een nagelverharder gebruikt dat lees je in deze blog.) Het is wel belangrijk dat je een milde nagelverharder gebruikt, want natuurlijk is het leuk om snel harde nagels te hebben, maar net als in een crash dieet is het beter om geleidelijk je nagels een boost te geven.

 

Nagelverzorging | voorkom droge nagels

Als je deze stappen minimaal 2x per week doet dan zijn de  nagels super goed verzorgd en dan zal ook je nagellak beter blijven  zitten.

Als je nagellak of Striplac wilt aanbrengen, doe dat dan de dag na het verzorgen van je nagels. Reinig eerst je nagels met een acetonvrije nagellak remover en breng de nagellak os Striplac aan zoals in onze Striplac stappenplan.

De beste nagelverzorging 

Ik verkoop de hoogwaardige nagelverzorging van Alessandro Spa nail en van Trind. Beide merken helpen je nagels snel weer in goede conditie te komen!

Kom je er niet uit of heb je hulp nodig bij jouw nagelprobleem? Neem dan gerust contact op met mij dan help ik je uiteraard graag.

Stralende groetjes Sandra van Viva Donna

________________________________________________________________________________

Heb jij last van nagel problemen? Of wil je meer weten over de opbouw van de nagels? Lees dan een van de onderstaande blogs:

________________________________________________________________________

 

 

Recente artikelen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box