Terug

Droge nagelriemen

Droge nagelriemen

Nagels zijn je visite kaartje, Hier lees je hoe je met jou nagel probleem snel weer mooie nagels hebt.

Zo kom je van je droge nagelriemen af

Kapotte nagelriemen, gescheurde nagelriemen, ribbels in nagels, gescheurde nagelriemen. Het zijn nagelproblemen waar je wat aan kunt doen. In deze blog ga ik in op de droge nagelriemen. Over wat de oorzaak ervan is, wat de gevolgen zijn en wat je er tegen kunt doen!

Hier vind je de beste nagelverzorgingsproducten ->

Droge nagels en nagelriemen

De nagelriemen zijn eigenlijk het belangrijkste als het gaat om mooie nagels. Als de nagelriemen droog zijn dan kunnen ze sneller beschadigen en als ze beschadigd zijn dan kan het zijn dat de nagelmatrix ( ookwel de nagelwortel genoemd) beschadigingen of infecties veroorzaken. Deze beschadigingen of infecties kunnen weer leiden tot blijvende schade aan je nagelplaat (hobbels, bobbels). En dat willen we natuurlijk niet. Lees ook over de opbouw van de nagels.

Hieronder zal ik je laten zien wat de oorzaak is van droge nagelriemen en wat je eraan kan doen.

De oorzaak van droge nagelriemen 

De huid rond de nagel is dun en kwetsbaar. Je handen komen dagelijks veel in aanraking met water, (schoonmaak) producten en weersinvloeden. Daardoor kan de dunne huid worden aangetast. Droge nagelriemen zijn het resultaat. Vooral harde, uitstekende stukjes huid( ook wel dwangnagel genoemd) kunnen zeer pijnlijk zijn en infecties veroorzaken. Een goede verzorging van droge nagelriemen is dus erg belangrijk en zorgt weer voor gezonde nagelriemen. 

droge nagelriemen

Zo verzorg je droge nagelriemen 

Als je last hebt van droge, vergroeide nagelriemen dan kan dat  de groei van je nagel belemmeren. De nagelriemen kunnen erg vastzitten aan je nagels. De Trind Cuticle remover maakt de nagelriemen zacht en maakt het mogelijk overtollige nagelriemen te verwijderen. ( dit doen je met de bijgeleverde manicure sticks). Je nagels zullen zichtbaar beter groeien. 

Zo gebruik je een Cuticle remover:

  • Doe een druppeltje van de Cuticle remvoer op iedere nagel en masseer het in de nagelriemen.
  • Doe de handen lekker even in een bakje met lauw warm water zodat de nagelriemen even kunnen weken.
  • Met een bokkenpootje doe je na ongeveer de nagelriemen zachtjes naar achteren duwen. Doe dit nooit op droge nagelriemen, want dan beschadig je ze eerder dan dat je ze helpt!
  • Met een oude zachte tandenborstel kun je nu de overtollige velletjes weg poetsen.
  • Breng altijd een goede nagelriemverzorging aan nadat je de Cuticle remover hebt gebruikt! 

Dit is de Trind Cutlce remover:

Trind culcle remover

Zoals ik h erboven al vertelde breng je hierna dagelijks de Trind Cuticle Balsem aan op de nagelriemen. Natuurlijk kan je ook een andere nagelriemverzorging gebruiken. Dit producten bevat stoffen die ervoor zorgen dat de nagelriemen beter vocht vasthouden, ook bij externe invloeden. Hierdoor blijven de nagelriemen lekker zacht en soepel. En het voorkomt gescheurde nagelriemen.  

Breng iedere avond een druppeltje aan op de nagelriemen en masseer dit heerlijk in je nagels. Het is niet alleen goed voor je nagelriemen, ook je nagels zullen er wel bij varen! Door een betere doorbloeding krijg je een goede toevoer van voedingstoffen en afvoer van afvalstoffen!

Als extra kan je de Trind cuticle soft pen  of de Trind extra moisturizing cuticle cream gebruiken. De cuticle pen is een goede verzorging voor de nagels in een handige pen vorm. Handig voor in je tas. Het hydrateert droge nagelriemen.
De Extra Moisturizing cuticle cream is extra voedend en vochtregulerend voor de meest extreem droge nagelriemen. Deze crème verzacht de nagelriemen. 

Welke producten kan ik het beste gebruiken bij nagelproblemen?

Kies echt voor een nagelverzorgingsproduct en geen vaseline! Vaseline sluit het af en bevat verder geen voedende bestanddelen! En gebruik nooit een nagellak remover waar aceton in zit. Dit droogt zowel de nagels en de nagelriemen heel erg uit!

De beste nagelverzorgingsproducten

Als je je aan de tips houdt die ik je hierboven heb gegeven dan heb je in no time weer mooie zachte nagelriemen en zijn je klachten als sneeuw voor de zon verdwenen.

Heb je na deze blog nog vragen over je nagelriemen? Stuur me dan gerust een mailtje naar [email protected]. Uiteraard ma je het ook als reactie hieronder sturen. Ik zal je altijd proberen te helpen

Stralende Groetjes Viva Donna!!

droge nagelriemen

 

Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe producten en acties?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode!

__________________________________________________________________________________

 

Relevante producten

TRIND: Trind nailbalsam, Trind nail balsem, Trind Repair Matt, Trind Repair Pearl pinkTrind Repair Anti-bite, Nail Balsem, Trind nagellak remover aceton vrij, Trind Kuur, Trind Perfect systemTrind hand repair, Trind cuticle remover, Trind soft cuticle pen, Trind cuticle balsem, Trind Extra moistuizing cuticle cream,  Trind magic BufferTrind Flexi Vijl, Trind Fungail Nail serum, Trind proffesionel glass vijl, Trind Keratine restore, Trind repair, Trind Nail Brightner, Trind Keratin Nail protector,

 

 Categorieën: nagelverzorging, nagelriem verzorging, nagel verharder, nagellak remover, nagelvijlen, nagellak,

relevante blogs:

 

* Geld terug alleen met foto's voor en na /  retour bedrag is € 44.50 / verplicht producten te retourneren en zelf retour kosten op zich te nemen.

 

FAQ droge nagelriemen

Wat te doen tegen extreem droge nagelriemen?
Nagelriemen die heel droog zijn, die missen echt goede verzorging. Hoe je dat doet dat lees je hier.
Waarom droge nagelriemen?
Als je je nagelriemen niet goed verzorgt kunnen ze uitdrogen en vast gaan zitten. En dan scheuren ze sneller, waardoor er kloofjes ontstaan.
Hoe krijg je nagelriemen soepel?
Nagelriemen krijg je weer soepel door ze weer goed te gaan verzorgen. Hoe je je nagels en nagelriemen goed verzorgt dat lees je hier
Is vaseline goed voor je nagelriemen?
Droge nagelriemen krijg je soepel met goede nagelriemverzorging. Ik persoonlijk zou daar geen vaseline, maar een goede nagelriemverzorging voor gebruiken. Daar zitten verzorgende ingredienten in die sneller en beter werken. 
Hoe krijg je weer mooie nagelriemen?
Als je weer mooie nagelriemen wilt dat is goede verzorging echt heel belagrijk. Hoe je dat doet dat lees je hier.
Welke olie voor droge nagelriemen?
Een van mijn favoriete nagelriem olie is: Alessandro cuticle oil.
Welke vitamine tekort bij langzaam groeiende nagels?
Vaak is het een Vitamine B3 en B11 tekort, maar collageen toevoeging kan ook echt helpen!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box