Terug

Deze make-up fouten hebben we allemaal wel eens gemaakt!

Deze make-up fouten hebben we allemaal wel eens gemaakt!

Make-up fouten die we allemaal wel eens gemaakt hebben!

Als je als meisje make-up gaat gebruiken dan weet je vaak niet zo goed hoe je make-up aan moet brengen. We hebben allemaal wel eens foutjes gemaakt die je achteraf liever niet gemaakt had. Wij vertellen je hier de meest gemaakte fouten en de oplossing ervoor!

 

Welke make-up foutjes wil je niet maken?

  • Epileren; Vaak zien we als meisjes mogen gaan epileren van hun ouders, dat ze niet zo goed weten hoe ze dit aan moeten pakken en dan te veel weghalen. En dunne wenkbrauwen zijn nu juist net niet in. Je wilt nu mooie volumineuze wenkbrauwen hebben. Wat je het beste kan doen is de eerste keer de wenkbrauwen laten epileren oor een schoonheidsspecialiste. Als er dan een mooie vorm in je wenkbrauwen zit dan kan je het daarna goed zelf bijhouden.
  • Niet reinigen; De eerste keren dat meisjes make-up gaan gebruiken zijn ze zich vaak nog niet bewust van het feit dat je de huid ook weer schoon moet maken. Schoonmaken is het belangrijkste van een mooie make-up. Dus iedere avond je huis reinigen met een product dat jij fijn vindt!
  • Te veel en donkere foundation; Als jong meisje heb je eigenlijk helemaal geen foundation nodig. Je hebt vaak nog een super mooie huid die een natuurlijk glow heeft. Maar als je dan toch foundation gaat gebruiken kies dan voor een kleur die past bij je huid. Als de kleur te donker is dan krijg je een masker effect en clowns effect. Je huid lijkt er ook veel ouder door. Verder is het ook belangrijk om een kleine beetje foundation goed uit te smeren, want als je te veel gebruikt en het niet goed verdeelt dan kan het gaan korrelen of ophopen en dat geeft een vies effect. Maar nog beter bij jonge meiden: Kies een BB cream!
  • Te veel concealer; Een concealer kan een goed oplossing zijn om oneffenheden of kringen en wallen weg te werken. Maar het is wel belangrijk dat je het product goed uitsmeert en niet te veel gebruikt. Als je een te lichte kleur gebruikt of te veel gebruikt dan krijg je van die panda ogen. Is de kleur te donker dan heeft het geen effect. Kies voor een kleur concealer die 1 tint lichter is dan je huid of je foundation. Dan krijg je optisch het beste resultaat!
  • Te veel en vlekkerige bronzer; Als je een bronzer gaat gebruiken raden wij je aan om eerst een gezicht poeder te gebruiken. De bronzer verdeelt daarna veel mooier en zorgt ervoor dat de bronzer niet vlekt. Verder is het belangrijk niet te overdrijven met de bronzer, dit geeft namelijk een heel raar effect. Het maakt ouder en ziet er vies en onnatuurlijk uit.
  • Te veel en vlekkerige blush; Net als bij de bronzer moet je bij een blush ook eerst een gezichtspoeder aanbrengen. Het zogt ervoor dat je de blush mooi natuurlijk kan verdelen en het n iet vlekkerig op de huid komt. Verder moet je de blush aanzet altijd vanaf de haarinplant doen. Als je eerste aanzet op de wangen is en je hebt te veel op je kwast genomen dan krijg je het er niet meer af zonder hard te wrijven en dit geeft niet zo’n fijn effect op de huid.
  • Glitters en nog eens glitters; Glitters zijn super leuk, maar overdrijf het niet. Te veel aan glitters dat is too much! Doseer het!
  • Te veel oogpotlood; Als je een te veel aan oogpotlood gebruikt dan kan dit gemakkelijk uitlopen. Dit geeft een heel vies en onverzorgd effect. Je kan beter een dunne lijn aan de onder wimper rand zetten en aan de bovenrand een lijntje die van binnen naar buiten iets dikker wordt. Dit kan je ook heel mooi met een eyeliner doen, die lopen veel minder gemakkelijk uit.
  • Donkere lipliner en lichte lipstick; Vroeger is het een periode in geweest, maar dat moet je nu echt niet meer doen. Kies nu gewoon voor een lipstick met bijpassende lippotlood.
  • Too Much off it all: Als je een make-up zet dan moet je er rekening mee houden om niet en de ogen en de lippen heftig aan te zetten. Kies voor een van beide. Anders krijg je een clownesk effect!

Zoals je ziet gaat het vaak om het te veel gebruiken van iets. Wees dus zuinig met je producten, dat is bevorderlijk voor het eind resultaat en je portemonnee.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box