Terug

Ziet je huid er vermoeid uit? Dit kan je er tegen doen!

Ziet je huid er vermoeid uit? Dit kan je er tegen doen!

Met de volgende tips zie je er minder vermoeid uit!

Iedereen ziet er wel eens vermoeid uit met een doffe en vale huid, soms met wallen en krijgen rondom de ogen. De oorzaak is meestal stress, angst, slapeloosheid, slechte levensstijl en voeding. Je kan het helaas niet altijd helemaal voorkomen, maar met deze tips ga jij er in ieder geval beter uitzien.

Dit product geeft je huid een enorme boost ->

Wat is de oorzaak van de vermoeide huid?

Zoals we al eerder vertelde kan een vermoeide huid allerlei factoren hebben zodat de huid grauw, droog, dof en vaal wordt. De droge huid geeft dan een vermoeide aanblik, straalt niet, tekent snel en is vaak wat verslapt. Uw huid en ogen bepalen of je er stralend, droevig of vermoeid uitziet. Ook de tere huid rondom de ogen spelen hierbij een grote rol. Als je last hebt van branderige ogen of vermoeide ogen, kijk je een stuk minder onbevangen de wereld in.

Naast dat je ogen een vermoeid uiterlijk geven, kunnen je ogen ook vervelend aanvoelen en dat heeft dan weer invloed op je algehele gevoel. Niemand heeft graag droge ogen.

Oorzaken van een vermoeide huid en ogen

  •  veel binnen zitten en/of airconditioning
  •  ziekte of stress
  •  vochttekort
  • medicijngebruik
  •  teveel alcohol en/of roken (de bekende rokershuid!)
  •  ongezonde voeding of een streng dieet
  •  te weinig slaap. (De huid heeft dan (tijdelijk) een slechte doorbloeding, gebrek aan vitamines en mist de energie om de huidfuncties goed uit te voeren. Al deze factoren hebben een zwaar effect op de droge huid, vermoeide huid en droge ogen.)

Tips die helpen bij een vermoeide huid

  • Quality time: Voldoende slaap en een gezonde leefstijl bepaalt in grote mate hoe je eruit ziet, maar je kunt extra lief voor je vermoeide huid en droge ogen zijn door ze eens lekker te verwennen. Bijvoorbeeld met een gezichtsbehandeling en of oogbehandeling. Neem af en toe wat tijd voor jezelf. Dan kan natuurlijk ook met een lekkere wandeling of door te sporten.
  • Slaap; Voldoende slaap is belangrijk, ze noemen het niet voor niets een beauty slaapje! Minimaal 6-8 uur is nodig voor je lichaam maar ook voor je huid om uit te rusten en te herstellen.
  • Satijnen kussensloop; slaap op een satijnen kussensloop, deze stof is beter voor je huid. Hierdoor beschadigen je huid en haar minder, de huid blijft beter gehydrateerd en voelt minder droog aan!
  • Voeding; De huid is een orgaan dat door een tekort aan goede voedingstoffen of verkeerde voeding niet goed kan presteren. Het allerbelangrijkste is dus zorgen dat de huid alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt; zowel van binnenuit als van buitenaf.
  • Van binnenuit; Zeker als de oorzaak van de doffe en vermoeide huid komt door ziekte, stress, roken of ongezonde voeding is het probleem niet op korte termijn op te lossen. Het is dan raadzaam de droge huid te voorzien van extra vitamines en mineralen via voedingssupplementen.
  • Van buitenaf; Als de droge huid de oorzaak heeft van invloeden van buitenaf zoals zon, wind, water, enz. Kies dan voor producten die de huid voorzien van nieuwe energie, die de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen stimuleren en dode huidcellen verwijderen. Zij zorgen zo voor een frisse, stralende teint en glans. Kies zachte producten waar geen schadelijk ingrediënten in zitten en bescherm je huid goed!
  • Reinigen; Twee keer daags je huid goed en consequent reinigen is heel belangrijk: als je niet goed reinigt raakt de huid verstopt en krijgt een dof, vaal uiterlijk. Bij een droge huid kies je voor een comfortabele reinigen.
  • Scrub: Scrub de huid tweemaal per week of geef je huid 1x per week een fruitzuurpeeling; vooral het laatste geeft je huid direct een zichtbare oppepper.
  • Masker; Geef de huid na de peeling een aanvullend masker dat de huid weer energie geeft. Het wordt dan uitermate goed opgenomen omdat de dode huidcellen door de peeling verwijderd zijn.
  • Schoonheidsspecialiste; Ga regelmatig naar de schoonheidsspecialiste voor een speciale behandeling om de huid op te peppen en een boost te geven. Als je dit ondersteunt met de juiste producten voor thuisgebruik is uw huid in no time weer glanzend en
  • Make-up; Ook als we onze huid zo goed mogelijk schoonmaken, de beste producten gebruiken en voor ons gevoel genoeg slaap krijgen, werkt de huid soms even niet mee. In dat geval kun je altijd even valsspelen met wat natuurlijke make-up. Een goede tip van make-upartiesten tegen een minder vermoeide uitstraling: zet een witte oogpotlood aan de binnenkant van je oog. Dit verhult roodheid of doffere huid en geeft een wakkere uitstraling. Aan de andere kant wil je je gebruik van poeder juist verminderen: poeder benadrukt de uitgedroogde staat van de huid, waardoor je er minder glowy Breng bijvoorbeeld een fijne BB crème aan op je gezicht en wat meer blush op de wangen.
  • Kleding; Als je er niet op je best uitziet, dan voel je je vaak ook zo. De kans is dan groot dat je zin hebt om een heerlijk huispak of een compleet zwart outfit aan te trekken. Wij hebben een betere tip: Daag jezelf uit en probeer dat juist om te draaien. Niet alleen krijg je van het dragen van een leuke outfit en felle kleuren meer mentale energie, maar het leidt ook de aandacht af van je gezicht, mocht dat nodig zijn. Haal dus juist op die mindere dagen je favoriete outfit uit de kast, voor een psychische compenserende boost en wat extra blikken naar je look op straat.

Hieronder zie je een foto van de Decaar Oxygenscrub. Deze scrub geeft je huid direct een heerlijke frisse teint. Het ruikt lekker en kan gebruikt worden door ieder huidtype. Even een reiniging hiermee en je huid straalt weer!

Decaar Oxygen scrub  50ml

Stalende groetjes Sandra van Viva donna

_____________________________________________________________________

Recente artikelen

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box