Terug

Oogcrème of dagcrème rondom de ogen?

Oogcrème of dagcrème rondom de ogen?

De huid rondom de ogen heeft een andere huidstructuur. Dit geld voor zowel mannen als vrouwen!
Wat gebruik jij rondom de ogen?

Een andere huidstructuur maak het belangrijk dat we de huid rondom de ogen ook een specifieke verzorging nodig heeft. Maar vaak wordt nog een dag en of nachtcrème rondom de ogen aangebracht. Oogcrème of dagcrème rondom de ogen? Wat breng jij er op aan? Je leest hieronder de gevolgen.

 

Huid structuur van de ogen v/s de rest van het gezicht.

De huid rondom de ogen heeft een hele andere huidstructuur, is ongeveer 7 keer dunner en is vele malen kwetsbaarder dan de rest van de huid.

Het bevat geen talgklieren en wordt meer belast doordat we de hele dag door knipperen met de ogen. Hierdoor ontstaan er sneller fijne lijntjes.

Verder is deze huid ook ontvankelijk voor donkere kringen ( bruine of blauwe), vet of vocht ophopingen onder de ogen.

Kortom: deze huid krijgt te maken met andere problemen dan de huid op de wangen, neus, kin en voorhoofd. Een goede oogcrème is dus zeker geen overbodige luxe!

 

Breng jij dagcrème en of nachtcrème rondom de ogen?

Je bent zeker niet de enige die hun dagelijkse verzorging gewoon doorsmeert rond de ogen en niet voor een specifieke oogverzorging kiezen.

Maar de structuur van de normale dag en nachtverzorging is intensiever en voller dan de specifieke oogverzorgingsproducten, hierdoor kunnen er zwellingen rondom de ogen ontstaan. Dit komt bv doordat er stoffen in zitten die voor verfijning van de huidstructuur zorgen. Deze stoffen zijn vaak veel te sterk voor de ooghuid en veroorzaken huid irritaties. Vaak wordt dan gedacht dat ze een allergische reactie hebben rondom de ogen, maar dit verdwijnt als ze een oogcrème gaan gebruiken. 

 

Oogcrème rondom de ogen:

Als je van jongs af aan, vanaf je 20e/25e jaar, al begint met  specifieke oogproducten gebruikt ben je bovenstaande ooghuid problemen vaak al voor. Je zou denken dat je zo jong nog geen huid problemen kunt hebben rondom de ogen, maar ook dan zijn ze er. Denk maar een het nachten doorhalen. Dit veroorzaakt donkere kringen of wallen. Ook stress voor een opleiding of drukke baan kunnen problemen veroorzeken.

Verder gaat de huidveroudering vanaf ongeveer het 30e levensjaar doorzetten en  krijg je minder  last van huidveroudering rondom de ogen zoals fijne lijntjes of droogte lijntjes rondom de ogen. Dit kan je voorkomen door al op jonge leeftijd oogproducten te gebruiken.

 

Het beste advies:

Het beste advies is 2 specifieke oogverzorgingsproducten te gebruiken. Een voor dag en een vde nacht.

* voor overdag; deze moet de ooghuid beschermen en voor een mooie uitstraling zorgen( bv liften) en zorgen dat er geen pigment vorming ontstaat.

* een voor 's nachts; deze moet voeden, herstellen, versterken en opladen

 

Extra verzorging:

Als extra verzorging kan je nog een oogmasker gebruiken. deze zijn er in alle soorten en maken, in gels, patch, voor wallen, krijgen, liftend en anti rimpel.

 

Heb je na dit artikel nog vragen? Mail ons dan: [email protected]

Stralende groetjes Viva Donna.

 

U vindt ons ook op:
Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin , Marktplaats

Categorieën: Ericson Laboratoire, Decaar, Extenso, Keenwell, oogcrèmeoogmake-up remover, oogcrème tegen wallen, oogcrème tegen rimelsFollow my blog with Bloglovin, Bioptic producten

Relevante producten: Bioptic Micro collagen lifting for eye zone   Biofase make-up remover for eye zoneSooting lotion for eye zone,  Phyto caps anti- fatiqueAnti dark circles FluidTwin-patch, minikit met 3 minitaturen, oogmasker

Blog tags:

 

 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box