Terug

Op welke leeftijd start je met huidverzorging?

  • Wednesday 28 / 04 / 2021 0
Op welke leeftijd start je met huidverzorging?

Met welke leeftijd start je met huidverzorging?

Je huid verzorgen is in alle leeftijden belangrijk, maar wanneer begin je nou met echte gezicht verzorging?  Wij gaan je alles vertellen over huidverzorging en wanneer je het beste daarmee zou kunnen beginnen.

Wanneer begin je met huidverzorging?

Wanneer we in de pubertijd komen gaat onze huid veranderen. De een krijgt een vette huid met puistjes, de ander krijgt droge plekjes in het gezicht. Hormonen hebben een enorme invloed op onze huid. Of we het nu willen of niet, deze zijn in onze tienerjaren sterk aanwezig. Je gelaat gaat dus signalen aangeven om te starten met huidverzorging. Ook als je geen huidklachten hebt en nergens last van hebt is vaak de huid wel langzaam vochtarmer aan het worden. Dan raden wij je een hydraterend product aan! Daar is het nooit te vroeg voor! Maar wil je van ons een leeftijd horen? Dan raden wij ongeveer rond de 12-15 jaar aan om te starten met huidverzorging.

Naast hormonale huidklachten gaat de huid ook verouderen. En je zal het misschien niet gelover, maar dat begint al rond de 20e- 25e levensjaar. De eerste huidveroudering zie je natuurlijk nog niet maar het is er wel! Dit uit zich vaak in een vochtarmere huid wat crackelee lijntjes kan veroorzaken. Bij de een gebeurt dat wat eerder dan bij de ander. Huidveroudering start ook vaak het eerste bij de ogen. Omdat je de oogspier dagelijks wel duizenden keren gebruikt.  Dit uit zich in de eerste droogte lijntjes rondom de ogen. Wij adviseren dus ook al vroeg met een oog crème te gaan beginnen!

Met welke huidverzorging ga je starten?

Wij raden altijd aan om te starten met huidverzorging in 4 stappen. En dit doe je iedere ochtend en avond:

Reiniging

Ook als je geen make-up gebruikt is het belangrijk je huid goed te reinigen, je huid wordt blootgesteld aan allerlei invloeden van buitenaf (verwarming, bacteriën, uitlaatgassen). Deze moeten van je huid verwijderd worden anders hebben de volgende stappen allemaal geen nut en smeer je de afvalstoffen weer je huid in.

Soms horen wij van klanten “ik heb enkel een dagcrème nodig”, dit is dus niet waar. Wanneer je enkel een dagcrème gebruikt smeer je gewoon alle vuilresten en schadelijke invloeden van buitenaf uit over je gezicht. Hierdoor gaat je reactie later zijn: “mijn crème werkt niet” of “Ik krijg zo’n vette huid gedurende de dag” of “Er zitten zo veel mee-eters of puistjes op mijn gezicht”. Begin je huidverzorgingsroutine dus zeker met een passende reiniging.

Lotion

Dit is een stap in huidverzorging die vaak wordt overgeslagen maar deze is eens zo belangrijk als al de rest! Een lotion (of tonic) gaat de huid kalmeren, neemt het overgebleven vuil wat nog op onze huid rest na de reiniging weg en brengt de pH waarde terug in balans waardoor volgende producten beter opgenomen worden. Om het makkelijk uit te leggen: een lotion maakt de weg vrij voor de volgende producten.

Serum

Een serum is een geconcentreerder product dat veel actieve ingrediënten bevat. Het is een product dat zich focust op een specifieke werkingen zoals:

  • Vocht reguleren en beter vasthouden
  • Pre-aging ( preventief tegen huidveroudering werken)
  • Elasticiteit en stevigheid stimuleren ( door de collageen productie hoog te houden)
  • Energie geven
  • Herstellen
  • Regeneratie
  • Beschermen
  •  

Dagcrème / nachtcrème

Met een dagcrème / nachtcrème sluit je je verzorgingsroutine af. Het is een product dat kan werken voor verschillende doeleinde maar voornamelijk om jouw huid te beschermen, herstellen en eventueel de werking van verschillende stoffen te stimuleren (anti-age). Een dagcrème beschermt de huid tegen de invloeden van overdag en de nachtcrème helpt de huid herstellen in de nacht. En denk ook eens na over een dagcrème met SPF want de zon in heerlijk, maar het is de grootste huidverouderaar die er is en als je jong begint met een zonnefactor smeren dan heb je daar later echt de voordelen van!! 

Oog crème

Wacht niet te lang met een oogverzorging, want zoals we je al eerder vertelde is de huid rondom de ogen de huid waar je het eerste huidveroudering gaat ervaren. Je hoeft niet direct een volle oogverzorging tegen huidveroudering te gebruiken, maar kies voor een heerlijk verfrissende ooggel die eventueel de kringen en wallen een beetje aanpakt. Dit geeft alvast een goede bescherming tegen de eerste tekenen van huidveroudering.

 

Begin met huidverzorgingsstappen en kijk na enkele weken wat je huid ervan vindt! Mocht je nog vragen hebben dan kan je ons natuurlijk altijd een mailtje sturen naar [email protected]! We helpen je graag!


Stralende Groetjes Viva Donna!

 

Recente artikelen

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box