Terug

Met deze tips voorkom je huidveroudering

Met deze tips voorkom je huidveroudering

Met deze tips voorkom je huidveroudering in je gezicht

Al vanaf je 23e -25e levensjaar gaat de huid al beginnen met huidveroudering. Daar ga je de eerste verschijnselen van zien rond je 30e-35e levensjaar. Afhankelijk van je verzorging, je genen en je lifestyle. Hoe die veroudering zich ontwikkelt is dus ook afhankelijk van jou zelf, van hoe je leeft, eet en je huid verzorgt.

Helaas kunnen we houdveroudering niet voorkomen,, maar met de onderstaande tips van Viva Donna kan je de huidveroudering wel degelijk vertragen en vervagen! Succes!

Reinigen de huid:

Als je je huid niet goed reinigt dan heb je sneller kans op huidveroudering. De huid kan dan niet optimaal werken omdat het te druk heeft met het verwerken van alle afvalstoffen op de huid.  Reinig dus 2x per dag de huid met ene passend reinigingsproduct, dan help je de huid met herstellen en heeft de huid minder snel tekenen van huidveroudering!

Ook is het verstandig de huid 2x per week te scrubben met een gezichtsscrub. Dit zorgt voor een actieve celdeling van de huid!

Gebruik een oog crème: 

Huidveroudering wordt het eerste zichtbaar rondom je ogen. Dit komt omdat de spiertjes rondom je ogen (de mimische oogspieren) de hele dag en zelfs soms in de nacht aan het werk zijn. De spieren spannen aan waardoor er huidbewegingen zijn. Hoe meer huidbewegingen hoe eerder de eerste lijntje.
Niet alleen de spieren hebben hier een aandeel in, ook de structuur van de huid speelt een rol in de eerste lijntjes rondom je ogen. De huid rondom je ogen zijn 7 keer dunner dan de huid van de rest van je gezicht. De huid heeft dus ook sneller te kampen met vocht tekort en hierdoor ontstaan er eerder droogte lijntje rondom je ogen.

Wij adviseren dus om al vanaf je 20e levensjaar een oog crème te gaan gebruiken. Dat hoeft natuurlijk niet direct een anti-age oogverzorging te zijn, maar een verzorgende ooggel is zeker aan te raden!

Hydrateer de huid 

Je huid verliest vocht van binnenuit en van buitenaf. Dit gebeurt in een diepere laag in je huid. Door een hydraterende dagcrème te gebruiken, wordt er een extra laagje over je huid gelegd. De kans dat vocht ontsnapt wordt hierdoor kleiner. Hyaluronzuur is een substantie dat natuurlijk geproduceerd wordt in je lichaam. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat vocht beter vast gehouden wordt in de huid en dus minder snel uitdroogt. Het wordt ook steeds vaker gebruikt in gezichtscrèmes en serums.

Voedt de huid

Naast hydrateren is het voeden van de huid ook erg belangrijk. Een serum pakt een huidprobleem veel gerichter aan dan een dagcrème of nachtcrème omdat er  in een serum veel meer werkstoffen zitten.  Daarom wordt een serum ook vaak gebruikt bij het anti-verouderen van de huid. Een serum geeft een boost aan werkstoffen aan de huid. Omdat een serum dunner is qua substantie dringt het dieper in de huid naar dieper gelegen huidlagen. Daarom gebruik je een serum vóór een crème, niet erna. Uiteraard breng je het wel aan op een schone gereinigde huid.

Help de huid herstellen

 In de nacht herstelt de huid van nature. Door een nachtcrème te gebruiken help je de huid hiermee extra. Zo oogt hij gezonder en stralender en heb je minder snel last van huidveroudering. Want ook huidveroudering wordt in de nacht deels herstelt!

Verwen de huid af en toe eens extra! 

Door de huid soms net even een beetje extra te verwennen met een gezichtsmasker kan je de huid net even een boost geven en helpen huidveroudering te voorkomen of te vervagen. Een gezichtsmasker voedt je huid op meerdere lagen en geeft je huid een mooie glow!  Er is voor iedere huidleeftijd of huidprobleem een passend masker.

Bescherm je huid dagelijks goed! 

Eigenlijk het aller belangrijkste om de huid te beschermen tegen huidveroudering is dagelijks een SPF te gebruiken op je gezicht. Ook op dagen dat de zon niet schijnt en in de winter is dit belangrijk. UVA straling zit dagelijks in de lucht en deze straling zorgt voor huidveroudering! Het vermindert onder andere de kans op fijne lijntjes op een vroege leeftijd. En je hebt minder snel kan op pigmentvlekken in de huid.

Stralende Groetjes Viva Donna!

__________________________________________________________________________________-

 

Recente artikelen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box