Terug

Zo verhelp je een glimmend gezicht

Zo verhelp je een glimmend gezicht

Hoe voorkom ik een glimmend gezicht?

Mannen en vrouwen kunnen er allebei last van hebben; een glimmend gezicht. Een mooie Glow op de huid willen we allemaal wel, beter dan een droge matte vale huid, maar een te veel aan vet kan echt vervelend zijn. Je make-up kan er door weglopen en het ziet er niet mooi uit!

Waardoor gaat je huid glimmen?

Het glimmen van je huid kan verschillende oorzaken hebben.

  • Temperatuur: Een hoge temperatuur zorgt ervoor dat je op andere plekken transpireert dan normaal. Ook produceert je huid meer talg. Een glimmend gezicht ontstaat meestal door de mix van zweet en talg.
  • Slechte reiniging; Ook in de ochtend moet je je huid reinigen. Je huid ontdoet zich immers in de nacht van alle afvalstoffen en overvloedige huidvetten. Voel ’s morgens maar eens langs je neus. Je zal voelen dat de huid iets vettig aanvoelt. Als je dan verzuimt om je huid in de ochtend te reinigen en wel je verzorgingsproduct aanbrengt dan kan je huid in de loop van de dag gaan glimmen. Ook kan je huid gaan glimmen als je een te agressieve reiniging voor jou huid gebruikt.
  • Te vaak en heftig scrubben: Scrubben is prime voor de huid, je krijgt er een mooie glow van. Maar als je het te vaak en te agressief doet dan kan de huid actiever worden op de talgproductie en daar krijg je dan weer een glimmend gezicht van!

Zo voorkom je een glimmende huid

  • Reinigen: Zoals hierboven al besproken moet je niet alleen in de avond, maar ook in de ochtend de huid goed reinigen voordat je je verzorgingsproducten zoals je serum, dagcrème en oog crème aanbrengt. En zeker als je een foundation of een BB cream wilt aanbrengen dan moet de huid goed gereinigd zijn. Anders heb je de kans dat de make-up “wegloopt’. Kies altijd voor een milde reiniging.
  • Scrub: Gebruik een milde scrub die je maximaal 2x per week op zachte wijze gebruikt.
  • Warmte vermijden; De hitte van de zomer is niet altijd te vermijden maar aan het glimmen tijdens de warmte is wel wat te doen. Let op dat je een niet al te vette dagcrème of zonnebrand gebruikt in de zomer en kies ook voor olievrije aftersun voor na het zonnen. Gebruik zo min mogelijk make-up, maar breng als laatst wel een matterende poeder aan. Verder kan je je huid verfrissen met een lotion spray.
  • Juiste dagcrème; Het is belangrijk dat je wel de juiste dagcrème gebruikt. Als de dagcrème te vol is dan kan je er een glimmend gezicht van krijgen.
  • Juiste zonnebrand: Kies een speciale zonnebrand voor het gezicht en het liefste eentje die olie vrij is.
  • Blotting paper; Blotting paper is een dun poederig papiertje die vetstoffen opneemt. Hiermee voorkom je de vette huid niet, maar je kan het vet er wel mee weg krijgen. Het laat ook vaak een poederig laagje na!
  • Poeder; Een dus laagje gezichtspoeder nadat je je dagcrème hebt gebruikt kan ook de huid een wat meer matterend effect geven.

Als je nog vragen of opmerkingen hebt naar aanleiding van deze blog? Laat dan een reactie achter onder dit bericht. Ik zal altijd antwoord geven!

Stralende Groetjes Sandra van Viva Donna

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box