Terug

Help, er zit een scheur in mijn nagel. Wat kan ik daar aan doen?

Help, er zit een scheur in mijn nagel. Wat kan ik daar aan doen?

Help, er zit een scheur in mijn nagel. Wat kan ik daar aan doen?

Heb je net mooie lange nagels, zit er ineens een scheurtje in! Je kent het vast en zeker ook wel. Nu maar hopen dat het niet te ver gescheurd is, want dat kan nog heel erg pijn doen ook! Nou dat wordt dus maar afknippen! Of toch niet? Hoe je aan ingescheurde nagels komt en wat je er aan kan doen dat ga ik je allemaal vertellen in deze blog.  Ik geef je tips hoe je een gescheurde nagel kunt behandelen en adviezen om gescheurde nagels te voorkomen.

Nagelverzorging en nagelproblemen

Ingescheurde nagels

Een ingescheurde nagel is een van de nagelproblemen die je kunt tegenkomen. Het komt vooral voor bij lange nagels. Wanneer er te veel druk op een lange nagel komt te staan, kan deze sneller inscheuren. Er kunnen zowel horizontale of verticale scheuren ontstaan.

Horizontale en verticale scheuren in nagels

Horizontale scheurtjes komen vaker voor dan verticale scheurtjes. Meestal gaat het om een horizontale scheur in de vrije rand of net tegen de vrije rand aan. Een horizontaal scheurtje is meestal goed te repareren. Verticale scheuren en vooral verticale scheuren die doorlopen tot aan de nagelriem hebben vaak veel tijd nodig om helemaal te verdwijnen. Horizontale scheurtjes ontstaan doordat men met de nagel ergens achter blijft haken. Verticale scheurtjes ontstaan meestal door een verkeerde belasting van de nagel. Dit komt vaak voor bij teennagels, bijvoorbeeld door schoeisel dat te veel druk uitoefent op de nagels. Pas als de druk wordt weggehaald krijgt de nagel de kans om te herstellen.

Zo repareer je een klein scheurtje in de nagel

Bij een klein horizontaal scheurtje in de vrije rand is het niet altijd nodig om de nagel kort te knippen. Er zijn verschillende manieren om het te repareren:

  • Nagel lijm: Met dunne laagjes tissue en nagellijm kun je het scheurtje repareren. Breng eerst een druppel lijm aan op het scheurtje. Bedek het scheurtje daarna met een zo dun mogelijk velletje tissue en laat de lijm goed drogen. Herhaal deze stappen drie keer. Vijl de overtollige lijm weg. Je kunt de nagel ook bijwerken met een wattenstaafje en wat aceton. De bovenkant van de nagel zal nu ruw aanvoelen, vijl dit gedeelte daarom mooi glad. Let op dat je niet te veel wegvijlt en dat je zo min mogelijk de natuurlijke nagel vijlt om te voorkomen dat de nagelplaat te dun wordt. Breng daarna een base coat en vervolgens een gewenste kleur top coat aan. 
  • Glass fiber Strip: Dit is een speciaal soort pleister voor ingescheurde nagels! Knip een heel klein stukje uit deze strip ter grootte van het scheurtje. Verwijder het van de plastic onderlaag en plak het op het scheurtje in je nagel. Lak hierna je nagel met een rigde filler basecoat en een kleur lak erover heen. Nu is er niets meer van te zien! Je vindt deze Glass fiber strips hier

Fiber Glass Stripes

Bij kleine verticale scheurtjes ga je zo gaan de slag met het repareren:

  • Kort houden; Allereerst zorg je ervoor dat je de nagel zo kort mogelijk houdt. Op deze manier voorkom je dat er te veel druk op de nagel komt en de scheur groter wordt of niet heelt. Bij een flinke scheur is het het beste om de scheur af te dekken met een Glass fiber strip zoals hierboven al genoemd, die stevig om de nagel geplakt zit. Bij kleine scheurtjes kun je nagellijm over de scheur aanbrengen en daarna de nagel gewoon naar wens verder afwerken. Je kunt ook Striplac nagellak gebruiken of kunstnagels over de scheur aanbrengen.

Verder is het belangrijk dat je je nagels vijlt met een goede nagelvijl ipv te knippen. Met het knippen van de nagels komt er veel druk op te staan en kunnen nagels gemakkelijker inscheuren. Goede nagelvijlen vind je hier.

Zo voorkom je scheurtjes in je nagels

Voorkomen is beter dan genezen natuurlijk, ook wat betreft ingescheurde nagels! Gezonde voeding is heel belangrijk voor het krijgen van stevige nagels. Om de nagels van binnenuit extra te verstevigen raad ik je aan om vitamine B in te nemen. Verder is het ook belangrijk dat de nagelriemen goed worden verzorgd met nagelriemverzorging. Soepele nagelriemen zorgen ervoor dat de nagels gezond en stevig zijn. Nagels groeien namelijk vanuit de nagelwortel langs de nagelriem. Ook raad ik je aan als je  veel met je handen in het water zit vanwege je werk aan om handschoenen te dragen en dagelijks voor het slapen gaan je handen en nagels goed in te smeren met  een goede handcrème en nagelverzorging.

Nagelverzorging | Nagels verzorgen en nagelriemverzorging - Viva Donna

Hoe je je nagelriemen goed verzorgt dat lees je hier.

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met me op of zet je vraag hieronder in een reactie. Ik lees het altijd en probeer altijd een oplossing voor je probleem te bedenken!

Stralende Groetjes Sandra van Viva Donna.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Recente artikelen

Wat kan ik doen aan een scheur in mijn nagel?

Hoe voorkom ik een scheur in mijn nagel?

Hoe repareer ik een scheur in mijn nagel?

Kan je een scheur in je nagel herstellen?

Gespleten nagels

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »