Terug

Hoeveel heb je werkelijk nodig van jou cosmetica of beauty product?

Hoeveel heb je werkelijk  nodig van jou cosmetica of beauty product?

Hoeveel heb je werkelijk nodig van jou cosmetica of beauty product?

We zijn allemaal veel te royaal met onze cosmetica en beauty verzorgingsproducten. Dit is net alleen slecht voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Natuurlijk zijn wij van Viva Donna vooral bezig met duurzame producten maar dan nog. 

We vertellen je  hieronder alles over de hoeveelheden product die je nodig hebt!

Dit heb je echt nodig!

Ons motto is: "Gebruik een klein beetje, je kan altijd nog bij pakken"   

Als je je daar aan houdt dan komt het eigenlijk wel goed!

Tandpasta

Het is zo fijn, een mond he-le-maal vol met fris-schuimende tandpasta. Maar voor een betere werking hoef je zeer zeker niet een fikse klodder op je tandenborstel te mikken. Hoeveel dan wel?

Je gebit reinig je twee keer per dag en wist je dat de portie tandpasta die je voor een poetsbeurt nodig hebt, slechts de grootte van een erwt heeft? Meer is er niet nodig om toch alle werkzame bestanddelen hun job te laten doen.

Ook met haren wassen voelt een kop met schuim zo lekker zacht. Maar nodig is het niet! Voor het insoppen van je haar is ooit een leuk geheugensteuntje bedacht, dat ook nog eens fris en fruitig is. Heb je kort tot halflang haar? Dan is een hoeveelheid ter grootte van een braam voldoende. Heb je lang haar? Pak dan een portie ter grootte van een aardbei. Wel adviseren wij het haar per wasbeurt 2 keer te wassen. Dan reinig je het echt goed!

Zonnebrandcrème

Zonnebrand gebruiken we dan weer veel te weinig. Het is niet alleen relevant tijdens de warme, zonnige zomerdagen, want eigenlijk zou je iedere moeten insmeren. Al is het maar een dagcrème met een SPF die bij jouw huid past. Goed, terug naar de hoeveelheid: als je je van top tot teen insmeert, gebruik je het best 7 theelepels vol. Als vandaag alleen jouw gezicht en hals de zon zien, volstaat 1 theelepel. En als je echt in de volle zin zit herhaal je deze hoeveelheden iedere 2 uur en na het zwemmen. Zonnebrandcrème is er zo eentje waar je niet op moet gaan bezuinigen, dus smeren maar. Of nog beter… laat je lekker insmeren!

Facewash

Hoeveel je ongeveer nodig hebt van je facewash is afhankelijk van de vorm. Is het een foam een gel of een milk. Een foam heb je ongeveer een bolletje ter grootte van een klein mandarijntje nodig. Van de milk of de gel de grootte van een euro munt. 

Dag en nachtcrème

Van je verzorgingsproducten zoals dag en nachtcrème heb je de hoeveelheid van een 10 euro cent muntje nodig. Heb je te weinig dan kan je altijd bij pakken. 

Serum

Een serum heeft eigenlijk nog minder nodig dan een 10 euro cent muntje. Je kan een serum namelijk goed uitsmeren aangezien het meestal lekker vloeibaar is.

oogcrème

Van een oogcrème heb je voor 2 ogen een grote spelden knop nodig. Verdeel de hoeveelheid over de 2 ringvingers en verdeel het onder en boven het oog, op de bewegende oogleden.

Ook al zijn we zuinige Nederlanders, het is niet nodig om te veel te gebruiken. Bij gezichtsverzorgingsproducten geld: De huid heeft maar een beperkte opname vermogen. Als je te veel gebruikt blijft dat op de huid liggen. Hierdoor ontstaan er vaker verstoppingen in je poriën. Zonde dus van je huid en het product en niet leuk voor je portemonnee.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog. Of heb jij een goede tip??
Laat dan een reactie achter onder deze blog. Ik help je graag.

Stralende Groetjes Sandra van Viva Donna

__________________________________________________________________________________

 

Recente artikelen

Volg ons ook op;
Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot, reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin , MarktplaatsPinterest, Schoonheidssalon

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box