Terug

Gezwollen oogleden? Dit kan je er tegen doen!

Gezwollen oogleden? Dit kan je er tegen doen!

Gezwollen oogleden? Dit kan je er tegen doen!

Heb jij dat nou ook wel eens? Je komt uit bed en je hebt echt niet eens zo slecht geslapen en je ogen zijn dik. Het kan natuurlijk ook komen doordat je wel slecht hebt geslapen of flink hebt gehuild. Maar die gezwollen ogen komen nooit goed uit.

Deze tips zorg ervoor dat je oogleden hun normale proporties terugkrijgen.

  • Tijd; Tijd is het beste middel om de zwelling te laten afnemen, want gedurende de dag neemt de zwelling van zelf af. Maar als je een belangrijke gesprek of date hebt dan wil je ze natuurlijk sneller weg hebben. Met de volgende trucjes kun je ook een eind komen.
  • Oogcreme; Er zijn diverse oogcrèmes tegen wallen en kringen onder de ogen.
  • Ijsklontjes; De goedkoopste oplossing tegen zwelling is om je ogen af te koelen met ijsklontjes of twee (eet)lepels die kort in de vriezer hebben gelegen. Dat werkt zo: door de plotselinge kou trekken de bloedvaten samen waarna de zwelling snel zal verminderen. Leg het ijs niet direct op je ogen maar verpak de ijsblokjes in een washandje of theedoek.
  • Komkommer; Komkommer is ook een heerlijke verfrissing voor je ogen. Ga even liggen met een schijfje komkommer. De komkommer verfrist en helpt de huid weer aan te spannen.
  • Theezakje; Leg een koud geworden thee zakje op je ogen. Cafeïne stimuleert het afdrijven van vocht; het is een veelgebruikt ingrediënt in oogverzorging. Vooral groene en zwarte thee zijn effectief. Kruidenthee werkt verzachtend op eventuele roodheid maar bevat geen cafeïne. Knijp het theezakje eerst uit voor je het op je ogen legt. 
  • Oogmasker; Een verkoelend oogmasker blijft een klassieker: de combinatie van lichte druk en verkoeling zorgt ervoor dat de zwelling snel afneemt. Er zijn verschillende varianten: het , een oogmasker bewaar je in de koelkast of vriezer. 
  • Masseren; Door de huid rondom de ogen zachtjes te masseren, krijg je extra goede afvoer van vocht. Wie geen tijd heeft om met groente of een masker op te gaan liggen, past een snelle massage toe. Met een kloppende beweging ga je met je middelvingers onder de ogen door, van de binnenooghoek naar de buitenkant. Zo stimuleer je het lymfesysteem zodat vocht en afvalstoffen versneld worden afgevoerd. Voor de bovenkant van het oog druk je met de toppen van je ringvingers stevig onder je wenkbrauw, ook weer van binnen naar buiten toe. Herhaal de massages drie keer.
  • Make-up trucjes; Met make-up kun je gezwollen oogleden minder opvallend maken. Breng als eerst mascara aan, dit helpt om de ogen te ‘openen’ en groter te laten lijken. De mascara komt alleen op de bovenste wimpers, de onderste wimpers blijven naturel. Met een licht rose of oogpotlood trek je vervolgens een dunne lijn op het onderste ooglid. En met donkerblauwe oogpotlood verminder je optisch de roodheid in het oog. 

Zijn je oogleden gezwollen door een allergische reactie? Smeer of leg dan niet zomaar iets op je oogleden.

 

Wij hebben oogverzorging van Decaar, Loveli, Ericson Laboratoire, enz

Met deze tips zie je er snel weer stralend uit! Stalende Groetjes Viva Donna!

 

 

Wil je ons volgen? Dat kan op de volgende kanalen en social media;

Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot, reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin , MarktplaatsPinterest, Schoonheidssalon

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box