Terug

Zo maak je de huid winterproof

Zo maak je de huid winterproof

De winter is weer in aantocht, reden om de huid goed voor te bereiden!

De winter heeft zo zijn charmes, maar het is belangrijk om de huid Winterklaar te maken. Je leest hier hoe je dat het beste kan doen!

Nu zijn we toch echt in een ander seizoen aangekomen, het zachte weer is voorbij!
Gure koude wind, de temperatuur daalt .....je voelt het nieuwe seizoen al aan je huid.

In de winter gaat je huid minder talg produceren, waardoor de bovenste huidlaag minder huidvet bevat. Daarnaast wordt je huid vrijwel continu blootgesteld aan een lage luchtvochtigheid door de (combinatie van) droge kou buitenshuis en de verwarming binnenshuis, waardoor de huid sneller vocht verliest en er fijne rimpels ontstaan.

Het is dus tijd om actie te ondernemen!

BESCHERMING van de huid.

Bescherming van de huid is eigenlijk het aller belangrijkste in de winter! Op de eerste plaats moet de huid zoveel mogelijk beschermd worden hiervoor hebben we winterjassen, mutsen, sjaals en handschoenen houden je niet alleen lekker warm, maar beschermen ook je huid. Alleen als we naar buiten gaan dan moeten we de huid van je gezicht extra beschermen en dat doe je met een comfortabele dagcrème van Decaar, Ericson Laboratoire, Keenwell, algologie enz
 
Hydrateren
Hydrateren is ook erg belangrijk samen met bescherming van de huid. Door de droge koude lucht buiten en de droge warme lucht binnen wordt er extra vocht aan de huid onttrokken en voelt de huid trekkeriger aan dan in andere seizoenen. Gebruik daarom Hydraterende producten van Decaar Ericson Laboratoire, Algologie, Keenwell bv een hydraterend serum of een  hydraterend masker.

 

SCRUBBEN

Ook een goede scrub kan veel bijdragen aan het tegengaan van een droge huid, met name de schilfering! Na het scrubben een heerlijk maskertje op het gezicht of een voedende bodycreme op het lichaam en de huid is weer bestand tegen de winterse invloeden.

 

Me-Time

Plan in deze drukke tijd tussen de drukke feestdagen en het nieuwe jaar nog wat ontspannende Me-Time: Ga lekker bubbelen in bad met heerlijk badschuim en een goed boek, gevolgd door een ontspannende gezichtsmasker en muziekje waar je blij van wordt. 
Een beetje extra tijd voor jezelf is nooit verspilde tijd, je krijgt even extra energie en dat kan je in deze tijd best goed gebruiken. Maar ook je huid vaart er wel bij!

 

Je huis

Het loont ook de moeite om te zorgen voor een goede luchtvochtigheid binnenshuis, door voldoende waterbakjes aan radiatoren te hangen of eventueel met behulp van een luchtbevochtiger. Dit is ook nog eens prettig voor je luchtwegen, die in de herfst al vaak geïrriteerd zijn en geteisterd worden door allerlei ziekmakende virussen en bacteriën.

 

Je huis is nu klaar voor de winter.

Stralende Groetjes Viva Donna!

 

U vindt ons ook op:
Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin , Marktplaats

 

Recente artikelen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box