Terug

Nagels die te langzaam groeien

Nagels die te langzaam groeien

Nagels zijn je visite kaartje. Hier lees je hoe je met jou nagel probleem snel weer mooie nagels hebt.

Wat kan je doen tegen nagels die te langzaam groeien?

Natuurlijk kun je last hebben van problemen met het groeien van de nagels. Een veel voorkomende klacht bij nagels is nagels die te langzaam groeien. Daar is zeker wel iets aan te doen. Hieronder zal ik je laten zien wat de oorzaak is en wat je eraan kan doen.

Oorzaak van te langzaam groeiende nagels

Een nagel groeit vanuit de nagelmatrix ( Ook wel nagelwortel genoemd). Die bevind zich  onder het halve maantje onderaan de nagel bij de nagelriem. De nagels van je handen groeien gemiddeld 0.10-0.15 mm per dag, die van je tenen iets sneller.  Ook groeien je nagels ind e zomer harder dan in de winter. In de zomer neemt de groeisnelheid van de nagel toe. Dit komt door de invloed van meer zonlicht. Vingernagels groeien ook sneller dan teennagels. Dat komt omdat deze vaak meer licht en lucht krijgen en dit bevordert de cel opbouw.

Als je nagels langzamer groeien, komt dat meestal omdat je nagelriemen over je nagel heen groeien. Dit belemmert de groei van de nagels. Om de nagel optimaal te laten groeien, is het dus verstandig eens per maand vergroeide nagelriemen te verwijderen. Knip ze nooit weg, dit kan pijnlijk zijn en infecties veroorzaken. Het alternatief dat Trind je biedt is eenvoudiger, pijnloos en effectiever.

Bij sommige mensen groeien nagels minder snel dan bij andere. Naast de nagelriemen zijn er  nog andere verschillende factoren waarin een rol gespeelt wordt zoals voeding, type werk of vitaminegebrek. Ook kan het zijn dat je nagels naar beneden groeien of dat je nagels omhoog groeien. Dit kan komen doordat je je teen hebt gestoten of wanneer je schoenen draagt die te klein zijn.

Hoe snel groeien nagels?

Nagels groeien als nieuw gevormde cellen die de nagelplaat naar voren drukken. Bij iedereen verschilt de snelheid hiervan, maar gemiddeld groeien nagels ongeveer 3mm per maand. Dit betekent dat het ongeveer zes maanden duurt voordat een vingernagel helemaal uitgegroeid is. Bij sommige mensen groeien nagels minder snel. Verschillende factoren spelen daarin een rol zoals voeding, type werk of vitaminegebrek.  Ook kan het zijn dat je nagels naar beneden groeien of dat je nagels omhoog groeien. Dit kan komen doordat je je teen hebt gestoten of wanneer je schoenen draagt die te klein zijn. Hierdoor wordt de groei belemmerd en kunnen je nagels anders groeien. 

Wat kan je doen aan langzaam groeiende nagels?

Zoals je hierboven heft kunnen lezen zijn droge vergroeide nagelriemen de oorzaak van langzaam groeiende nagels. Dit belemmert de groei van de nagels. Ook een tekort aan Het gebrek aan diverse mineralen en vitaminen kan het groeiproces van nagels vertragen. Silicium, Calcium, Vitamine B7 en D zijn onder andere erg belangrijk voor de nagelgroei. Om het gebrek aan essentiële mineralen en vitaminen in je nagel aan te vullen kun je een vitaminen en mineralen voedingssupplement gebruiken.

Verder kan je je nagels ook laten groeien als je ze dagelijks even een beetje masseert met eenf ijne nagelverzorging zoals de Alessandro Mango nailserum. Doe iedere avond 1 druppeltje op je nagels en masseer het in tot het bijna ingetrokken is. Door deze massage stimuleer je de doorbloeding waardoor je een betere toevoer van voedingstoffen krijgt en de afvalstoffen worden beter afgevoerd. Hierdoor gaan je nagels er echt veel beter uitzien en gaan ze harder groeien!

Alessandro Spa Nail Mango Nail care serum om de nagels sneller te laten groeien

We zeggen het nog een keer: Knip de nagelriemen nooit weg! Dit kan pijnlijk zijn en infecties veroorzaken. Gebruik een Cuticle remover!

De Trind Cuticle remover maakt de nagelriemen zacht en maakt het mogelijk  overtollige nagelriemen te verwijderen. ( dit doen je met de bijgeleverde manicure sticks). Je nagels zullen hierdoor beter en sneller groeien.

Evt kan je de Trind Cuticle Balsem dagelijks op de nagelriemen aanbrengen. Dit geef extra verzorging aan de nagelriemen.

Trind Cuticle Balsem 9ml

Je kan ook gebruik maken van de Trind cuticle soft pen. Een goede verzorging voor de nagels in een handige pen vorm. Handig voor in je tas.

TIP: Knip je nagels niet maar vijl ze als je ze korter wilt maken!! Door ze te knippen komt er grote druk te staan op de nagelmatrix ( wortel) en dat kan blijvende beschadigingen geven in de nagelplaat. oa hobbeltjes, ribbeltjes enz. Gebruik hiervoor een glas vijl of een kartonnen vijl (geen ijzeren, die zijn te heftig voor de nagel)

Zo heb je in no time weer mooie langere nagels en zijn je klachten als sneeuw voor de zon verdwenen.

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Stuur me dan gerust een email of laat een reactie achter hieronder! Ik zal je altijd proberen te helpen!

Stralende Groetjes Viva Donna!!

Nagels die te langzaam groeien

* Geld terug alleen met foto's voor en na /  retour bedrag is € 44.50 / verplicht producten te retourneren en zelf retour kosten op zich te nemen.

__________________________________________________________________________

FAQ Nagels die te langzaam groeien

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box