Terug

Droge lippen? kies voor een paraffine vrije lippenbalsem

Droge lippen? kies voor een paraffine vrije lippenbalsem

Kies voor een niet verslavende lippenbalsem bij droge lippen!

De herfst is begonnen en het weer is helemaal omgeslagen helaas. Wij hebben  de verwarming en de openhaard al weer aan gehad. Zolang je niet naar buiten hoeft, heeft de herfst toch ook wel wat. Maar de verwarming aan, betekent vaak ook dat de lippenbalsems weer opgedoken worden. Want droge lucht droogt de dunne huid van je lippen uit. En dat is traditioneel de start van de lippenbalsemverslaving. Hoe dat komt dat vertellen we je hieronder.

Droge lippen? gebruik een paraffine vrije lipbalsem - Viva Donna

Waarom traditionele lippenbalsems verslavend werken

Als jij nog een gebruikster bent van een traditionele lippenbalsem, dan herken je het vast wel dat je vanaf nu weer tig keer per dag je potje of stick met vet erbij moet pakken. Omdat anders de vellen erbij hangen. Of misschien zelf dan ook nog.

Weet je hoe dat komt? Doordat de gewone lippenbalsems gemaakt worden van paraffine. Paraffine (net als waar kaarsen van gemaakt worden) wordt gemaakt van aardolie. Het is zelfs het restproduct van aardolie, nadat er eerst brandstof van gemaakt wordt.
De aardolie die niet geschikt is voor je auto, wordt dan helemaal gereinigd totdat het schoon genoeg is om in cosmetica te mogen. Want in cosmetica werkt het dus als beschermlaagje tegen uitdrogen.
En hoewel de aardolie er inderdaad voor zorgt dat de dunne huid van je lippen geen vocht meer kan verliezen, maar ook dat je huid haar eigen vermogen verliest om de huidbalans te herstellen. En dus, als je eenmaal begint met smeren van die paraffine, dan kun je niet meer stoppen. Want je huid kan het zelf niet meer oplossen door dat afsluitende laagje. Wat helemaal geen voedingsstoffen bevat. Helemaal geen verzorging dus.

Paraffine vrije lipbalsmen Happysoaps - Viva Donna

En daarom verkopen wij van Viva Donna liever lipverzorging die absoluut geen paraffine bevatten.

Want wist je dat een vrouw gemiddeld 2 kilo aan lippenbalsems en lipsticks in haar leven verbruikt? Ja, in die lippenstiften zit helaas ook paraffine. Dat betekent 2 kilo aan aardolie die je niet alleen op je lippen smeert, maar die je ook binnenkrijgt. Met iedere hap die je neemt of iedere slok die je drinkt.

Heb jij nog zo’n potje of stick liggen? Pak dan eens de ingrediëntenlijst erbij. Staat daar paraffin of petrolatum op? Dat weet je nu: dat is dus gewoon aardolie wat je opsmeert en opeet.

En die aardolie is dan wel gereinigd, maar kan nog steeds resten van zwaar verontreinigde stoffen bevatten. De Consumentenbond heeft een analyse gedaan van deze giftige stoffen in de lippenbalsems vond ze ook zelfs in kinderlipbalms!

Echt, er zijn zoveel redenen om die traditionele lippenbalsems meteen in de prullenmand te gooien. Ik kan er eigenlijk niet over ophouden.

Loveli, zoenzachte lippen zonder je huid af te sluiten - Viva DOnna

Lippenbalsems zonder paraffine

Wil jij direct over op 100% natuurlijk en 100% troepvrij? Dan kun je alle Lipbalsems proberen die wij verkopen proberen. Want die bevatten 0,0 aardolie en alleen maar mooie oliën en wassen die je huid niet alleen beschermen, maar ook nog voeden en verzorgen. Onze lipbalsem merken zijn: Loveli, Kaé, Happysoaps en ZAO.

Let op: is bij jou de verslaving al zo ver dat je niet zomaar zonder lippenbalsem kunt? Houd er dan rekening mee dat het overgaan naar een natuurlijke lipbalm wel wat overgangstijd nodig kan hebben. Geef je lippen de tijd om haar eigen huidbalans weer te herstellen met de hulp van een natuurlijke lipbalm.

Wil je alle lipbalsems bekijken? Klik dan hier.

 

 

 

 

Recente artikelen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box