Terug

Hoe smeer je nou goed in de zon?

Hoe smeer je nou goed in de zon?

Zon is erg lekker voor onze huid, maar ook schadelijk. Hoe breng je het nou goed aan? Lees hier meer over dit onderwerp.

Wat smeer je nou eerst, ze make-up of je zonnebrand? Hoe smeer je nou goed in de zon?

Op zonnige dagen is het belangrijk dat je goed smeert. Je smeert dan vaker dan andere dagen. Maar wat als je de deur niet uit wilt zonder make-up? En hoeveel moet je nou per keer smeren? En hoe zit dat met aftersun en bodylotion? We vertellen je het allemaal:

 

*Kan je wel veilig met make-up in de zon?

Zware make-up is tijdens de zomer geen aanrader, zeker niet als je  een terrasje wilt gaan pakken. Door de warmte kan het vloeibaarder worden en uitlopen. En dat maakt het geheel niet mooier. En ookal heeft je product een SPF, dan beschermt het nog niet genoeg tegen een dagje zon zee en strand. Je kan beter voor een BB creme kiezen of een minerale poeder! 

Ideaal is een BB creme met een spf!! Super voor op terras in de stad. Ga je naar het strand, smeer dan iedere 2 uur bij met je zonnebrand!

 

*Wat smeer je eerst? Zonnebrand of make-up?

Voor de beste bescherming breng je eerst je zonnebrand aan, al dan niet over je dagcrème heen.

 

*Ben ik met  Make-up alleen voldoende beschermt?

Het laagje make-up is wel een extra barrière voor de zonnestralen bij de huid komen, maar het beste bescherm je de huid tegen huidveroudering, pigment vlekken en huidkanker met een echte zonnebrand!

Hoe smeer je nou goed in de zon

*Mag ik mijn make-up met zonnebrand mengen?

In principe is dat geen probleem om je foundation of BB cream met je zonnebrand te mengen, maar hou wel de huid in de gaten, want sommige ingrediënten hebben de neiging om de werkzaamheid van de SPF aan te tasten!! 

 

*Word ik nog wel bruin met een zonnebrand? 

Uit onderzoek is gebleken dat een SPF 30 97% van de schadelijke uv stralen filtert. Bij SPF 50 filtert wordt 98% van de schadelijke straling gefilterd. Hogere bescherming is niet mogelijk. Een sunblock bestaat dus niet!

 

*Loop ik geen risico op vitamine D tekort met een hoge factor?

Zoals we hierboven al vertelde kan je niet 100% de zon blokkeren. Je krijgt dus voldoende vitamine D aanmaak als je je gedurende een zonnige dag buiten begeeft.

 

*Er zijn verschillende soorten filters in zonnebrand. Welke zijn het beste?

Je hebt chemische filters en Fysische filters die verwerkt worden in zonnebrand. De fysische filters hebben als klein nadeel dat ze iets sneller wittig uit kunnen slaan, maar het grote voordeel is dat ze veel beter beschermen!! Wij zeggen: doen!!

 

*Mag zonnebrand ook op de lippen?

Zonnebrand kan je gewoon aanbrengen op de lippen. Evt kan je een lipstick over de  lippen heen aanbrengen. Laat de kleurloze / glanzende lipgloss liggen. Dit werkt net als een olie, het vergroot het risico op verbranding.

 

*Mag ik zonnebrand op de ogen smeren?

Er zijn maar weinig producten met een zonnefactor waar de ogen niet vervelend op reageren! Sommige merken hebben wel een speciaal product in hun assortiment. Wij raden aan  om een zonnebril te dragen, dit help ook nog eens rimpels te voorkomen rondom de ogen omdat je minder met de ogen knijpt!!

 

*Kan ik na het zonnen ook gewoon mijn bodylotion gebruiken?

Nee dat kan je beter niet doen!! In bodylotion zit olie verwerkt en dat zorgt er voor dat de zon nog doorbrand. Dus neem altijd een aftersun, dut zorgt voor verkoeling van de huid!!

Wel kan je een aftersun als bodylotion gebruiken!!

 

*Hoeveel zonnebrand heb je per keer smeren nodig?

De hoeveelheid die je nodig hebt hangt af van de grootte van je lichaam, maar een ding is belangrijk. Smeer royaal!! Wees niet zuinig!!

 

Stralende groetjes Viva Donna!!

 

Relevante producten: SPF, Zonnebrand, zonnecreme, aftersun, BBcream met SPF 50, make-up

Zonbescherming, Terrasjes make-up

U vindt ons ook op: Google Business; Google reviews, Trustpilot reviews,  Twitter, Facebook, Instagram, Bloglovin ,marktplaats

 

Recente artikelen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box