Terug

Alles over scheren van je benen, oksels en bikinilijn

Alles over scheren van je benen, oksels en bikinilijn

De beste tips voor benen scheren?

Wij vrouwen hebben het allemaal wel eens gedaan; onze benen scheren. Zelf mannen scheren soms hun benen, bijvoorbeeld als ze als sport aan wielrennen doen.  Maar hoe vaak kan je het beste scheren en hoe scheer je je benen nou goed? En wat geld voor je benen geld uiteraard dook voor je oksels en je schaamstreek. We gaan je er hieronder alles over vertellen, want het lijk misschien simpel, maar er zijn echt trucjes die het gemakkelijker maken en veiliger.

Koop hier scheerproducten ->

Hoe vaak moet je scheren?

Hoe vaak je je benen, oksels of bikinilijn moet scheren hangt een beetje af van hoe hart je haren groeien. Het is wél zo dat haartjes na het scheren vrij snel weer terug groeien. Door te scheren verwijder je namelijk enkel de haartjes die boven de huid uitsteken. De haarzakjes blijven onbeschadigd. Hierdoor blijven haartjes hooguit een paar dagen weg tot een week weg.

Scheer tips

Voor het scheren:

  • Scheer pas aan het einde van een douchesessie, dan zijn je haartjes lekker zacht.
  • Gebruik een scrub zodat je de dode huidcellen verwijderd.
  • Gebruik een schoon scheermesje.

Tijdens het scheren

  • Gebruik Scheer soapbar, scheergel of scheerschuim, om irritatie bij het scheren te voorkomen.
  • Druk niet met je scheermesje te veel op de huid, zo kun je het bovenste huidlaagje kapot maken.

 Na het scheren

  • Hydrateer je huid na het scheren met olie of bodylotion.
  • Gebruik geen heftig geurende producten, maar kalmerende producten
  • Bewaar je scheermesje op een droge plek.

Voor of na het scheren scrubben?

Scrubben is verstandig als je gaat scheren, maar doe dat altijd vóór het scheren. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en maak je platliggende haartjes los. Die kun je vervolgens gemakkelijk verwijderen tijdens het scheren. Scrubben vóór het scheren geeft dus een extra glad scheerresultaat. Probeer bijvoorbeeld eens onze Loveli bodyscrub met natuurlijke scrubdeeltjes en natuurlijke ingrediënten. Bijkomend voordeel? Je scheermesje gaat langer mee.

In welke richting moet je je benen scheren?

Benen scheren doe je tegen de haarrichting in. Begin bij je enkels en scheer van onder naar boven. Heb je een gevoelige huid of snel last van ingegroeide haren? Dan kun je beter met de haarrichting mee scheren. Zo verklein je de kans op huidirritatie.

Tips tegen ingegroeide haren

  • Scheer je benen niet als ze nog droog zijn.
  • Scheer met de haargroei mee.
  • Duw niet met je scheermes op je benen, dan scheer je de haartjes te kort af.
  • Gebruik een scherp en schoon mesje.
  • Gebruik doucheproducten die je huid verzachten (zoals olie).
  • Scrub, scrub, scrub je benen!

Wil je meer informatie, of heb je een ingegroeide haar? Lees dan hier meer over ingegroeide haren

Benen scheren zonder scheerschuim of scheergel?

Ja, je zou de benen kunnen scheren zonder scheerproduct zoals scheer soapbar, scheer gel of scheerschuim, maar je vergroot wel de kans op huidirritatie. Heb je vaak last van jeuk of bultjes na het scheren? Dan kun je beter wel een scheersoapbar, scheerschuim of scheergel gebruiken.

Scheren bij een gevoelige huid

Heb je een gevoelige huid, dan kun je het beste een Happysoaps scheer soap bar gebruiken of een scheergel of scheerschuim voor de gevoelige huid. Een scheersoapbar is 100% van natuurlijke ingrediënten gemaakt en bevat geen echte zeep! Een scheerschuim voor de gevoelige huid bevat vaak geen parfum of alcohol. Scheermesjes voor de gevoelige huid hebben vaak een beschermlaagje om de mesjes heen. Er bestaan ook scheermesjes voor de gevoelige huid waar bijvoorbeeld al scheerschuim in de strips om het scheermesje zit.

Hoe benen scheren zonder stoppels

Stoppels zijn helaas onvermijdelijk als je je benen scheert. Vaak scheren we onze benen omdat we weinig tijd hebben en het een snelle methode is. Maar 'even snel scheren' is niet altijd goed. Wist je dat als je wat langer de tijd neemt, je minder (snel) stoppels krijgt? Het is namelijk belangrijk dat je voor, tijdens en na het scheren je benen goed verzorgt. Dit betekent een goede scrubbeurt vooraf, een schoon scheermesje en een hydraterende crème om af te sluiten.

Helpt dit bij jou niet? Dan kun je een andere ontharingsmethode kiezen. Bijvoorbeeld epileren of harsen. Met deze methodes duurt het ontharen wat langer, maar je benen blijven dan ook langer glad.

Hoe vaak mag je een scheermes gebruiken?

Je kan een scheermes niet eindeloos gebruiken. Hoe vaak je een scheermes kan gebruiken voordat deze aan vervanging toe is, hangt onder meer af van de kwaliteit van het scheermes. Een goed scheermes glijdt moeiteloos over je huid. Zodra je voelt dat je mesje begint te trekken of blijft haken en niet langer alle haartjes wegscheert, is je mesje aan vervanging toe. Sommige scheermesjes hebben een indicatiestrip. Als de indicatiestrip verkleurt, dan betekent dat dat je mesje aan vervanging toe is. Wist je dat je de levensduur van je scheermesje kunt verlengen als je je mesje goed schoonhoudt? Dus goed afspoelen na gebruik en op een droge plek bewaren.

Zo houd je je scheermes schoon?

Het is belangrijk om je scheermes goed schoon te houden. Niet alleen om huidirritatie te voorkomen na het scheren, maar je scheermes gaat dan ook langer mee. Zo houd je je scheermes schoon:

  • Afspoelen: spoel na elke scheerbeurt je mesje af met water. Zo verwijder je haartjes en restjes scheerschuim of scheergel.
  • Afdrogen: droog je scheermes na gebruik af met een handdoek.
  • Opbergen op een droge plek: bewaar je scheermes op een droge plek. Bewaar jij je scheermesje in de douche? Dat kun je beter niet doen. Zo voorkom je roestplekjes en blijft je scheermesje langer scherp.

Onze scheerproducten vind je hier

Stralende Groetjes Viva Donna.

______________________________________________________________________________

 

Recente artikelen

 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box