Terug

Vitamines en mineralen die goed zijn voor je huid

Vitamines en mineralen die goed zijn voor je huid

Vitamines en mineralen die goed zijn voor je huid

Sommige vitamines en mineralen zijn uitermate geschikt om in te nemen om je huid van binnenuit te verbeteren. Lees gauw welke vitamines en mineralen jouw huid nodig heeft voor een gezonde huid!

Wist je dat vitamines en mineralen belangrijk voor je huid zijn? Door het innemen van de juiste vitamines en mineralen zorg je ervoor dat je huid gezond blijft en nieuwe huidcellen kan ontwikkelen. Deze stoffen kun je binnenkrijgen door gezond te eten en daarnaast eventueel supplementen in te nemen. In deze blog geven we je meer informatie over verschillende vitamines en mineralen voor een gezonde huid!

Anti-Aging

In onze huid komt een bepaald stofje (hoe ouder je wordt) steeds minder voor, het stofje zorgt voor eens stralende en gezonde huid. Het gaat over het stofje hyaluronzuur. Vanaf je 25e levensjaar neemt deze vochtinbrenger af.. Maar niet getreurd! Je kunt ervoor kiezen om gezichtsverzorgingsproducten met hyaluronzuur te gebruiken. Daarnaast kun je dit ook innemen met bepaalde supplementen.  

Wij verkopen op onze website ook verschillende producten met hyaluronzuur, de gezichtsverzorgingsproducten met hyaluronzuur vind je hier

Vitamine C

Vitamine C, misschien ken je deze vitamine wel voor het verhogen van je weerstand? Maar deze vitamine is niet alleen super goed voor je weerstand, sterke tanden en bloedvaten.. Vitamine C is ook belangrijk voor je huid! Deze anti-oxidant zorgt ervoor dat de cellen worden beschermd tegen schade. Vitamine C is perfect voor de doffe huid of huid met een oneffen teint.

Deze vitamine kun je bijvoorbeeld extra aanbrengen aan je huid door het gebruik van het serum van RevitalTrax. Dit vitamine C serum bevat 12% Vitamine C. Dit serum zorgt voor een boost en is essentieel voor de vorming van collageen. Hierdoor krijg je een stevigere huid en een betere huidconditie, dat willen we toch allemaal?!  

Benieuwd geworden naar dit vitamine C serum van RevitalTrax?! Het serum vind je hier. 

Biotine

Biotine staat ook wel bekend als vitamine B8 of vitamine H en dit is een oplosbare vitamine. Biotine wordt vaak als belangrijkste vitamine genoemd in de strijd tegen haaruitval! Vitamine H wordt gebruikt voor de groei en herstel van je haar en wordt vaak toegevoegd aan haarverzorgingsproducten. Biotine draagt ook bij aan het behoud van een normale huid, normaal haar, en een normale werking van het zenuwstelsel.

Soms kan het zo zijn dat je voeding te weinig biotine bevat, dan kun je op zoek gaan naar een extra dosis biotine! Dit vind je bijvoorbeeld in supplementen. 

Naast dat Biotine goed is voor je huid is biotine ook super goed voor je haar. Biotine zit bijvoorbeeld in de Revitaltrax collageen complex, die vind je hier

Vitamine A, B1, B2, B3, B5, B11 en B12

Daarnaast zijn o.a. de volgende vitamines belangrijk om een gezonde huid te krijgen en te behouden:

  • Vitamine A bevordert bijvoorbeeld de aanmaak van nieuwe huidcellen en gaat uitdroging van slijmvliezen tegen.
  • Vitamine B1 is erg belangrijk voor de energieproductie in het lichaam.
  • Vitamine B2 helpt bij het gezond houden van de huid en bevordert de opname van voedingsstoffen.
  • Vitamine B3 is belangrijk voor het tegengaan van ontstekingen en uitslag.
  • Vitamine B5 ondersteunt de energiehuishouding en helpt tegen spanning.
  • Vitamine B11 is o.a. belangrijk voor de aanmaak van rode bloedcellen
  • Vitamine B12 verbetert de opname van andere vitamines en mineralen in het lichaam.

Chlorofyl 

Chlorofyl is een stof dat ervoor zorgt dat planten hun voeding binnenkrijgen, de planten kunnen hierdoor zonlicht absorberen en krijgen ze energie en voeding binnen. ( Ze noemen ze ind e plant ook wel de bladgroenkorrels) Maar voor ons is Chlorofyl ook een leuk stofje, dit stofje bevat namelijk verschillende vitamines (A, C, E en K) en bevat mineralen als calcium, magnesium & ijzer!

Wist je dat Chlorofyl daarnaast een enorme hype is geweest op TikTok? Het bevat namelijk elementen die goed zouden zijn voor de behandeling van wondjes of schade aan de huid door bijvoorbeeld Acne. Met z'n antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen zorgt dit stofje voor een vermindering van bacteriën op de huid!

Verzorg je huid van binnen en van buiten met de juiste vitamines en mineralen, dan weten wij zeker dat je huid gauw weer gaat stralen!

Wil je hier meer over weten? Stuur ons dan een email of reageer onder deze blog. Ik zal je bericht altijd lezen en beantwoorden!

Stralende Groetjes Sandra van Viva Donna.

 

Hieronder zie je de Revitaltrax voedingssupplementen die de huid, haar en nagels een boost geven. Klik op de foto om direct de Revitaltraxproducten te bekijken.
Revitaltrax Anti-Aging Collageen Complex - collageen poeder voor stralende huid

_________________________________________________________________________

Recente artikelen

Welke vitamines zijn goed voor mijn huid?

Kunnen vitamines mijn huid verbeteren?

huidverbetering door vitamines?

voedingstips voor huidverbetering

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box