Terug

Zo voorkom je huidschade van de zon

Zo voorkom je huidschade van de zon

Zo voorkom je huidschade van de zon

Heerlijke he die zonnestralen! Merk jij het ook direct aan je humeur als het zonnig is? Dat je zo veel vrolijker bent? Ik word er altijd zo blij van! En ik moet altijd ook een beetje lachen als de terrassen weer volstromen op de eerste mooie dag van het jaar. Schijnt typisch Nederlands te zijn, haha. Zelf ben ik net zo, je weet immers nooit wanneer de zon weer schijnt. Ik probeer te genieten van het zonnetje als het er is.

Bescherm je huid dagelijks met een van de beste producten die je hier vindt ->

Maar wist je dat huidkanker de meest voorkomende kanker in Nederland is? En dit is goed te bepreken. We zullen je er mee rover vertellen.

Huidkanker door de zon

Huidkanker is de meest voorkomende soort kanker in Nederland. Met 52% staat huidkanker met stip op nr. 1. Ter vergelijking: borstkanker staat op nr. 2 met 12%. Een bizar verschil toch? En niet alleen dat, huidkanker is ook nog eens een van de meest agressieve vormen van kanker. 

In de afgelopen 25 jaar is het aantal huidkankerpatiënten met maar liefst 250%(!) toegenomen. Voornamelijk door overmatige blootstelling aan de zon.

Zonschade is meestal niet snel zichtbaar, tenzij je echt verbrand. Maar ook zonder verbranding kan je huidschade oplopen! Pigmentvlekken, rimpels en een slappe huid zijn naast veroudering ook het gevolg van de zon.

Ga je dus het terras op? Bescherm je huid met een SPF crème zoals een zonnebrand of een dagcrème met een SPF erin. Mijn voorkeur gaat uit naar een dagcrème met een SPF factor want die smeer je in de ochtend op en dan ben je de hele dag goed beschermt. Ben je de hele dag buiten? Smeer dan wel een keertje bij met een zonnebrandproduct.

Met een Dagcrème met SPF heb je gelijk twee vliegen in één klap te pakken:

  • Hydratatie om je huid te voeden met de juiste vitamines en mineralen
  • En je beschermd je huid tegen de UV-stralen van de zon, je vertraagd hiermee tevens het huidverouderingsproces én nog belangrijker: je verkleint de kans op het ontstaan van huidkanker!

Geen idee welke SPF dagcrème nu geschikt is voor jou huid?

Zelf ben ik erg fan van de Decaar BB oxygen SPF 50. Deze BB cream is een van de meest verkochte producten in mijn webshop. Ik gebruik hem zelf ook elke dag. Het product bevat een hoge UVA en UVB bescherming, voor een volwaardige zonbescherming. En daarnaast doet het ook nog je oneffenheden camoufleren. Hoe fijn is dat! 

Daarnaast is hij olievrij, dus ook geschikt als je onzuiverheden hebt! Wat je namelijk vaak ziet bij de normale zonnebrandcrèmes is dat als je een beetje een gevoelige huid hebt, je er acne van krijgt. Bij deze crème is dat absoluut niet het geval.

Zo gebruik je de Decaar BB Oxygen SPF 50

  • Reinig je gezicht zoals je gewend bent
  • Breng je oogcreme, serum en dagcrème aan zoals je gewend bent.
  • Doe een klein beetje van de BB cream op je vingertoppen en verdeel het gelijkmatig over de huid. Je kunt het ook  mengen met je dagcrème!
  • ZO ben jij de hele dag goed beschermt tegen de schadelijke invloeden van de zon.

Scoor hier snel jouw dagcrème met SPF factor, zodat je huid goed beschermd is! En wil je de Decaar BB Oxygen SPF 50, die vind je hier. En geloof me, ook met een SPF factor word je gewoon bruin. Misschien iets minder snel, maar beter iets minder snel bruin en een mooie onbeschadigde huid behouden!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust.

Stralende Groetjes Sandra van Viva Donna!

 

______________________________________________________________________________

Recente artikelen

 

 

Tags

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box