Terug

Wat doet een serum nou precies voor je huid?

  • Friday 10 / 05 / 2019 0
Wat doet een serum nou precies voor je huid?

"Serums zijn zo goed voor je huid" hoor je overal om je heen. Maar wat doet een serum nou precies voor je huid! Wij leggen het je uit!

 
Je gebruikt dagelijks een gezichtsreiniging, dagcrème en een nachtcrème. Je hebt het idee dat je het al super goed doet. En nu komen ze ineens met een serum! Nou je doet het ook super goed al met een dagcrème, nachtcrème en je reiniging!
Maar bij een hydraterende dagcrème en verzorgende nacht- crème is een serum onmisbaar bij je dagelijkse huidverzorging voor een stralende en gezonde teint. Maar waarom? We leggen het je hieronder uit.
 

Verschillende behoeftes

Overdag heeft je huid andere behoeftes dan ’s nachts. Overdag moet de dagcrème de huid beschermen tegen invloeden van buitenaf en 's nachts helpt de nachtcrème de huid herstellen. Hierdoor vatten crèmes andere ingrediënten om bijvoorbeeld ook nog te kunnen inspelen op andere huid problemen. Een serum onder je dag- of nachtcrème geeft haar een extra boost en speelt in op een specifieke behoefte van je huid.

Verschil tussen een serum en een crème?

Een serum is een hele dunne substantie dat super snel in de huid trekt. Je kan een serum niet alleen gebruiken op de huid, daar bevat het te weinig comfort voor. Maar daarentegen bevat het super veel werkstoffen. Zoveel passen er nooit in een crème!! Een serum is dus echt een super goede aanvulling voor je dagelijkse verzorging en voor extra resultaat in huidverbetering en huidverjonging en probleem oplossend!

Serums voor die extra boost

Een serum zorgt voor net dat beetje extra dat je huid laat stralen. Doordat een serum specifiek op één behoefte (anti-aging, pigmentvlekken, hydratatie of uitstraling) inspeelt, ondersteun je jouw huid heel specifiek. Als je huid bijvoorbeeld droog aanvoelt of schilferig is, gebruik je een hydratatieserum. Zo geeft je haar die een extra boost waar nodig is.

Dagcrèmes voor de ultieme bescherming

Zoals ik hierboven al een beetje kort uitlegde is overdag  je huid hard aan het werk om zich te beschermen. Invloeden als uv-straling, TL-licht en airconditioning zorgen ervoor dat ze sneller vocht verliest en uitdroogt. Een dagcrème helpt om het vochtgehalte op peil te houden. Daarnaast zorgt SPF ervoor dat ze beschermd wordt tegen de schadelijke straling van de zon.

Nachtcrèmes voor herstel en hydratatie

Tijdens de nacht is de huid bezig met herstelwerkzaamheden. Het afscheiden van afvalstoffen en het weer op peil brengen van alle natuurlijke huidfuncties gebeurd terwijl jij lekker ligt te slapen. Nachtcrèmes spelen in op dit herstel en hebben daarom andere ingrediënten dan dagcrèmes.

Serums alle huidtypes en huidproblemen:

Je hebt serums in allerlei huidtypes en huidproblemen. We zullen ze hieronder specifiek voor je uitschrijven:

Serums voor ieder huid

Serums voor de vochtarme huid

Serums voor droge huid

Serums voor vette huid

Serums voor acne

Serums voor onzuivere huid

Serums voor rosacea

Serums voor couperose

Serums voor verslapping

Serums voor versteviging van de huid

Serums tegen rimpels

Serums tegen pigmentvlekken

Onze aanraders geselecteerd per merk:

Decaar 

Ericson Laboratoire

Keenwell

La colline

Neoderma

Algologie

 

Heeft u na het lezen van deze blog nog meer vragen, of wilt u dat we u helpen bij het uitzoeken van het juiste product, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.


Stralende Groetjes Viva Donna!

 

 

Recente artikelen

Bron

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box