Terug

Wat doe je tegen acne van mondkapjes?

Wat doe je tegen acne van mondkapjes?

Door het dragen van mondkapjes kan er acne ontstaan. Wat je daar tegen doet lees je hier!

Door het Corona virus zitten we in sommige situaties vast aan het mondkapje. In het openbaar vervoer is het verplicht en in sommige beroepsgroepen kan je ook niet zonder. Helaas zien we het nu vaak; acne op de plek waar we de mondkapjes dragen. Dit wordt ook wel Maskne genoemd. Erg vervelend natuurlijk. Maar het is duidelijk te verklaren en er is ook echt wel iets aan te doen. We zullen je het hier allemaal vertellen.

Oorzaak van Mondkapjes acne:

  • Huid bacteriën: Onze huid bevat huid bacteriën; zowel goede als slechte. Die slechte bacteriën zorgen normaal gesproken al voor een sneller vorming van puistjes en acne. Doordat het onder het mondkapje een beetje warmer en vochtiger wordt ( van het afsluiten en onze adem) groeit het aantal slechte huid bacteriën. Hierdoor is de huid dus sneller ontvankelijk voor puistjes en acne.
  • Mond Bacteriën; Ook in de mond zitten veel bacteriën en dus in de adem ook. Aangezien de adem achter het mondkapje blijft en nog eens lekker warm en vochtig is, geeft dat nog meer slechte bacterie groei.
  • Afgesloten huid; En als laatste sluit een mondkapje de huid dusdanig af dat de huid niet goed kan 'ademen". 
  • Make-up; Make-up kan normaal gesproken de huid wel beschermen, maar als je veel make-up onder je mondkapje draagt wordt het er vies en ook dat helpt weer  mee in de vorming van puistjes en acne. Verder geeft het ook een smoezelig uiterlijk als je make-up niet mooi blijft zitten.
  • Vuile mondkapjes; Verder moet je een mondkapje na 24u vervangen of wassen op minimaal 60 graden. Anders is het zowiezo een bron van bacteriën en virussen.

Wat kan je tegen mondkapjes acne doen?

  • Schone mondkapjes; Maak gebruik van schone mondkapjes. Vervang ze elke 24u  of was ze na 24u op minimaal 60 graden. 
  • Reinigen; Natuurlijk is de verzorging van je huid ook erg belangrijk. En dan vooral het reinigen van de huid. Reinig de huid minimaal 2 x daags goed. Hoe je dat doet dat lees je hier.
  • Verzorging van de huid; Verzorg de huid met een verzorging waar probiotica in zit. Probiotica zijn goede bacteriën en die gaan de strijd aan met de slechte bacteriën. Hierdoor herstelt de huid sneller en mooier als je al acne hebt en het zorgt voor minder herbesmetting waardoor je minder snel puistjes en acne krijgt. Bijvoorbeeld de producten van zZacht. Spray minimaal 2x daags met de zZacht Nanozz op de huid voordat je het mondkapje aandoet. En smeer 2x daags met de zZacht gezichtscreme.
  • Make-up; Vermijd foundation, gezichtspoeder, lipstick en lipgloss. Dit kan alleen maar gaan vlekken, op het mondkapje gaan zitten en daardoor verspreiden en smoezelig worden. Maar geeft extra aandacht aan de wenkbrauwen en de ogen. Hoe je dat doet dat lees je hier.

Met deze tips ben je zo van je mondkapjes acne af!

Stralende Groetjes Viva Donna!
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box