Terug

Waarom dagelijks exfolieren goed is voor je huid.

Waarom dagelijks exfolieren goed is voor je huid.

Waarom exfolieren goed is voor je huid.

Scrubben of exfolieren is goed voor de huid. Ik scrub mijn uit dagelijks en wekelijks. Het geeft mijn huid echt een boost. Hoe dat in zijn werk gaat en hoe ik dat doe dat zal ik je hieronder allemaal vertellen. 

Mijn huid is de laatste jaren erg onrustig geweest. Gelukkig is mijn huid inmiddels weer rustiger en dat komt mede doordat ik het altijd goed heeft verzorgd. Ik reinig mijn huid altijd zowel 's morgens als 's avonds. Dit doet hij met Oolaboo Skin rebirth exfoliating AHA cleanser - phase 1 200ml. In deze reiniging zit een exfoliant, waardoor hij dus 2x daags zijn huid exfolieert op een hele minde manier.

Bij een onrustige huid met puistjes en of acne is het niet verstandig om een scrub met (grove) korrels te gebruik omdat dit voor kleine huidbeschadigingen zorgt. Dus is een reiniging met exfoliant of een lysing ideaal voor die onrustige huid.

Waarom is dagelijks exfolieren goed voor je huid

Zo krijg jij ook een mooiere huid met een exfoliant

Dit is de meest ideale reinigingsroutine:
Stap 1) Gebruik een milde reiniging om er zeker ervan te zijn dat alle make-up van je gezicht af is.
Stap 2) Vervolgens je gezicht exfoliëren met de Oolaboo Skin rebirth exfoliating AHA cleanser. Hiermee zorg je er namelijk voor dat je huid gaat stralen en door de exfoliërende werking van de Gylycolzuur die er in zit, de poriën, rimpels en pigmentvlekjes te verminderen. Dat resultaat ga je namelijk niet met enkel een milde reiniging bereiken. 


Nu vraag je je misschien af: "Waarom niet gelijk met de exfoliation cleansing foam je gezicht reinigen?"

Het is belangrijk dat je eerst je huid helemaal schoon hebt gemaakt van afvalstoffen en make-up. Op die manier zal de exfoliation cleansing  ook écht zijn werk gaan doen. Daarnaast is exfoliëren belangrijk om te zorgen dat de producten, zoals een serum, dag- of nachtcrème die je daarna aanbrengt, ook echt goed door je huid worden opgenomen.

Het belangrijkste bij een exfoliant

Als je dagelijks je huid exfolieert is het wel belangrijk dat je ook dagelijks een dagcrème met een SPF gebruikt! Doe je dat n iet dan is je huid gevoeliger voor pigmantvlekken en dat wil je natuurlijk juist niet!

Dus bij een exfoliant iedere dag een SPF op je gezicht!

Je vindt de producten met een SPF hier


Wekelijkse scrubbehandeling

Vind jij een dagelijks exfoliatie te heftig voor jouw huid? Scrub dan in ieder geval 2-3 keer per week je huid met een milde scrub. Hierdoor zal je ook zien dat je huid meer gaat stralen!

Fijne milde scrubs vind je hier.

Scrubben van de huid

Heb jij nog vragen naar aanleiding van deze blog? Stuur me gerust een email. ik probeer je altijd eerlijk en goed advies te geven.

Stralende Groetjes Sandra van Viva Donna

________________________________________________________________________

 

Recente artikelen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box