Terug

Het reinigen van je gezicht is erg belangrijk, maar waarom?

Het reinigen van je gezicht is erg belangrijk, maar waarom?

Het reinigen van je gezicht is erg belangrijk, maar waarom?

Het reinigen van je gezicht is eigenlijk de belangrijkste stap in het verzorgen en verbeteren van je huid. Maar helaas is nog niet iedereen zich daar ook bewust van. Reinig jij dagelijks je huid in de ochtend en in de avond?

Waarom is het dagelijks reinigen van je huid nou zo belangrijk? Wij van Viva Donna leggen het je uit!

Hier vind je de meest effectieve en milde reinigingsproducten ->

Waarom is reinigen zo belangrijk?

 Als je de huid niet goed reinigt dan smeer je eigenlijk je afvalstoffen weer de huid in. Met een goede reiniging van de huid zorg je ervoor dat alle producten die je daarna gebruikt beter worden opgenomen in de huid. En skincare producten werken niet op een niet gereinigde huid. Als je je huid niet reinigt blijven de producten op de huid liggen en doen ze weinig tot niets. Dat is natuurlijk erg zonde van al die mooie skincare producten als ze niet doen wat ze moeten doen!

Niet reinigen = problemen

Als je je huid niet dagelijks 2x reinigt dan kunnen er huidproblemen ontstaan. Je huid komt de hele dag in aanraking met afvalstoffen uit de lucht. En de huid doet in de nacht afvalstoffen vanuit de huid naar buiten brengen. Hierdoor kunnen de poriën van je huid verstopt raken. Zeker als je er dan nog lekker je gezichtsverzorging overheen aan brengt! Hierdoor kunnen er huidproblemen ontstaan, zoals een droge huid, acne en mee-eters. Maar ook huidveroudering kan je veel sneller krijgen als je de afvalstoffen niet goed van je huid verwijdert.

Twee maal daags reinigen!

In de nacht neemt je huid de meeste werkstoffen op, daarom is het belangrijk om vooral in de avond je huid goed te reinigen. Hierdoor kunnen de werkstoffen van je nachtverzorging beter door de huid worden opgenomen. Als al die afvalstoffen uit de lucht nog op je huid liggen kunnen deze werkstoffen niet goed door de huid heen. Naast dat je in de avond je huid reinigt, is het ook belangrijk dat je in de ochtend je huid reinigt. Je huid hersteld zichzelf tijdens de nacht. En dan brengt het de afvalstoffen naar buiten. Die liggen in de ochtend op je huid. Dit kan je voelen door naast je neus te wrijven in de ochtend. Het voelt dan wat vettiger aan! Dus 2x daags reinigen!

Welke  soorten reinigingsproducten zijn er?

Er zijn verschillende soorten gezicht reinigers voor de huid. De meest voorkomende zijn reinigers op oliebasis en op waterbasis. Draag je veel make-up dan kun je het beste de huid 2x reinigen( een keer om de make-up te verwijderen en een keer om de huid te reinigen.

Kies de reiniging die het beste bij jou past:

Wil je weten welke reiniging bij jouw huid past? Laat dan een reactie achter onder deze blog. ik help je graag!

Stralende Groetjes Sandra van Viva Donna

________________________________________________________________________________

Recente artikelen

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box