Terug

Alles wat je wilt weten over zelfbruiners

Alles wat je wilt weten over zelfbruiners

Alles wat je wilt weten over zelfbruiners

Het gebruik van zelfbruiners neemt steeds meer toe omdat het een natuurlijke bruining geeft en je geen last hebt van de schadelijke invloeden van de zon. Wij krijgen veel vragen over zelfbruiner, daarom hebben we de meest gestelde vragen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Welke merken zelfbruiner hebben jullie bij Viva Donna?

Wij van Viva Donna hebben zelfbruiners van Le Beach en van Oolaboo

Hieronder zie je een foto van mijn meest verkochte zelfbruiner: Le Beach tanningdrops. Klik op de foto om direct het product iets beter te bekijken.

Le Beach Tailor-made Tantasy zelfbruinende druppels

Hoe gebruik je tanning spray?

Breng de spray op het gehele oppervlakte van de ergonomische handschoen (Glove) aan; Strijk met zachte en vloeiende bewegingen over de huid voor een goede verdeling; Droogtijd 10-15 minuten; Gebruik een föhn om het droogproces te versnellen

Hoe lang laat je een tanning spray  intrekken

Als je de zelfbruiner /  tanning spray hebt aangebracht dan is het handig om 3 uur te wachten nadat je de eerste laag hebt aangebracht en reinig vervolgens de huid. In deze 3 uur heeft de huid het product volledig opgenomen en was je het laagje eraf dat de huid niet meer heeft kunnen opnemen. Na deze eerste reiniging zie je dus de teint die je overhoudt.

Hoe lang mag je niet douchen na gebruik van een taningspray

Ga de eerste drie uur nog niet sporten of douchen na het aanbrengen van een zelfbruiner. De zelfbruiner heeft namelijk nog de tijd nodig om goed in te werken op je huid. Na deze 3 uur kan je gerust lekker onder de douche stappen.

Kun je na het gebruik van een tanningspray in de zon?

Sommige zeggen dat je niet met  zelfbruiner in de zon mag. Maar dat is een fabeltje! Je kunt prima in de zon met een zelfbruiner. Een tanningproduct heeft alleen effect op de bovenste huidlaag met dode huidcellen: deze verdwijnen na een paar dagen van je huid en zo verdwijnt dus ook je teint. Je hoeft dus niet met een spier witte huid naar het strand. 

Hoe vaak mag je zelfbruiner gebruiken?

Als je een zelfbruiner aanbrengt dan neemt de huid in de eerste 3 uur het product volledig op. Als je daarna gaat douchen dan was je het laagje eraf dat de huid niet meer heeft kunnen opnemen. Na deze eerste reiniging zie je dus de teint die je overhoudt. Mocht je je teint dan te licht vinden, dan kan je het product nogmaals aanbrengen. Om je teint een beetje bij te houden dan kan je 1 a 2 keer per week je product bijwerken.

Hieronder zie je de Oolaboo zelfbruiner spray. 100% vervaardigd van natuurlijke ingredienten. Klik op de foto om het eens beter te bekijken.

Oolaboo - Skin Superb - Bronzer - Organic Spray-On Bronzer Face & Body -  200 ml | viva donna

Hoe snel werkt een zelfbruiner?

Een zelfbruiner inwerktijd is ongeveer 3 uur om de huid volledig te kleuren. De eerste 20 minuten kun je beter losse kleding aantrekken, zoals een badjas. Ook direct gaan slapen na het aanbrengen van een zelfbruiner is niet erg verstandig, omdat je dan wat zelfbruiner aan je beddengoed smeert. Na ongeveer 20 minuten kun je wat strakkere kleding aantrekken of je bed in stappen. Na ongeveer 3 uur kun je douchen.

Hoeveel lagen zelfbruiner gebruik je?

Hoe meer lagen je sprayt met je zelfbruiner, hoe bruiner je wordt. Echter, als je een natuurlijke teint wilt, raden we af aan om meerdere lagen te sprayen in één sessie. Indien je wel graag een donkere teint wenst, adviseren we je eerst één laag aan te brengen, daarna drie uur te wachten en vervolgens de huid te reinigen.

Hoe lang blijft een spray tan zitten?

Hoe lang blijft mijn bruine kleur mooi na een spray tan? De bruine kleur kun je ongeveer vijf tot zeven dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vocht inbrengende crème. Gebruik tijdens het douchen milde zeep of milde douchegel.

Wat is de beste zelfbruiner voor het gezicht?

Ik zelf ben heel blij met de zelfbruiner van Oolaboo, maar de Le beach  zelfbruiner wordt ook vaak verkocht en als heel fijn ervaren.

Is zelfbruiner slecht voor je huid?

Nee hoor je kan geheel veilig zelfbruiners gebruiken op de huid van je lichaam, maar ook op de huid van je gezicht. Schaf wel een goede zelfbruiner aan want die bevatten vaak betere werkstoffen. En wij verkopen ook een zelfbruiner op natuurlijke basis van Oolaboo.  

Is tanning schadelijk?

In principe is een tanning niet schadelijk. Mits je gevoelige longen hebt. Het probleem bij een spray tan is dat je deze nevel snel inademt, in tegenstelling tot het smeren van een crème. De DHA komt dan in het bloed terecht, wat schadelijke gevolgen zou kunnen hebben. Longen zijn gevoelige organen en zelfs als een stof niet direct giftig is, kan het op langere termijn tot problemen leiden. Heb je dus gevoelige longen? Gebruik dan de Tanning Mousse of de Tanning druppels  die je zowel door je gezichtscreme als je bodylotion kan mengen.

Bruin zonder zon – Zelfbruiner - Oolaboo

Hoe kun je het beste zelfbruiner op het gezicht aanbrengen?

De plekken op je gezicht die doorgaans snel verkleuren door de zon doe je eerst. Dat is je voorhoofd net als je wangen, neus en kin. Vervolgens smeer je in cirkeltjes de zelfbruiner uit over je gezicht. Nog een tip om te voorkomen dat je zelfbruiner blijft plakken in je wenkbrauwen; doe er wat vaseline op

Kan zelfbruiner op je gezicht?

Ja hoor natuurlijk kan een zelfbruiner ook op je gezicht aangebracht worden. De grote angst van velen is om eruit te zien als een oompa loompa wanneer je zelfbruiner gebruikt. Om dat te voorkomen raden we je aan om vooral niet te veel zelfbruinende crème op je gezicht te smeren. Ideaal zijn de zelfbruinende druppels. Die kan je heel goed doseren en mengen met je dagcreme

Hoe voorkom je vlekken met zelfbruiner?

Zodra je droge plekken op je huid hebt, bijvoorbeeld op je ellebogen, zal de zelfbruiner daar meer intrekken en ontstaan er bruine vlekken. Om vlekken te voorkomen is het belangrijk dat je je huid soepel en vet houdt. Smeer daarom niet alleen regelmatig met zelfbruiner, maar wissel dit af met een voedende bodylotion

Waarom stinkt zelfbruiner?

Helaas ruikt de werkzame stof die zelfbruinend werkt niet zo lekker. Die stof ik DHA. DHA is een chemische afgeleide van suiker. Totaal onschadelijk, maar de DHA-molecule heeft wel een specifieke geur. Reageert het DHA met de eiwitten in de hoornlaag van de huid, dan vindt er een oxidatie plaats. Dat chemische proces resulteert in een bruine kleur, maar versterkt eveneens de penetrante DHA-geur. De geur van Oolaboo zelfbruiners zijn vele malen beter dan niet van andere!

Wat je wel moet doen bij zelfbruiner:

Het is aan te raden om de tanning spray aan te brengen na het douchen en voor het slapen gaan. De meeste spray tans en mousse tans zijn na 20 minuten droog, je kan er dus gerust mee slapen zonder dat het afgeeft. Maar duik niet direct na het aanbrengen je bed in!

Hoe blijft zelfbruiner langer zitten?

Niemand kan je precies garanderen hoelang je zelfbruiner blijft zitten, maar bepaalde dingen kunnen er wel voor zorgen dat de kleur langer blijft. Gebruik een zachte douchegel en smeer je elke dag in met een body lotion (of een lichte gradual tanning lotion).

Wil je al onze zelfbruiners nog eens rustig bekijken? klik dan hier voor de zelfbruiners

En heb jij een vraag die hier niet bijstond? Mail je vraag  dan naar [email protected] of zet het als reactie hieronder in het commentaar. Ik zal je altijd zsm proberen te helpen.

Stralende groetjes Sandra van Viva Donna!

___________________________________________________________________________

 

Recente artikelen

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »