Terug

Verandering van zweetgeur bij vrouwen

Verandering van zweetgeur bij vrouwen

Verandering van zweetgeur bij vrouwen

Ik krijg steeds vaker vragen over de verandering van zweet geur bij vrouwen naar mate ze ouder worden. Dat je zweet als het warm is of als je een sprintje hebt getrokken om de trein te halen, is logisch. Maar wat als je veel transpireert zonder dat je je hebt ingespannen? Of als je je zweet ruikt terwijl je net gedoucht hebt? Of dat je wakker wordt met echt stinkende oksels. In dit artikel ga ik je vertellen over 5 oorzaken van veranderingen in de hoeveelheid en/of geur van je zweet op een rijtje. Ik ga je uitleggen waar die zweetgeur vandaan komt, wat de oorzaak is en hoe je het kunt bestrijden!

Echt er is iets aan te doen! Veel leesplezier!

Koop hier dé deodorant tegen vieze zweetgeur ->

Transpireer je plotseling meer of ruikt je zweet anders? Dít zijn de mogelijke oorzaken:

  • Disbalans in hormonen
  • Verkeerde voeding
  • Medicijngebruik
  • Stress
  • Detoxen / lijnen

Een disbalans in je hormonen kan zweet geur veranderen

Het hormoon oestrogeen zorgt ervoor dat je emoties en stress onder controle hebt. Bij een hoog oestrogeenniveau voel je je goed en in control. Oestrogeen helpt ook je hypothalamus met het reguleren van je lichaamstemperatuur. Op het moment dat je oestrogeenniveau daalt kan je gevoelens van stress ervaren. Bovendien kan je hypothalamus in de war raken en denken dat je lichaam oververhit is. Je lijf gaat dan extra zweet produceren om af te koelen. Een plotselinge daling van oestrogeen in je lichaam zorgt dus op twee manieren voor een vervelende zweetgeur. Bij een ‘normale’ menstruatiecyclus gebeurt dit eens per maand aan het begin van de derde week, precies tijdens je eisprong. Tijdens de vierde week van de cyclus is het oestrogeenniveau op het dieptepunt, waardoor je je veel sneller gestresst voelt én meer kunt gaan zweten. Ook tijdens de menopauze kan je oestrogeenniveau ineens dalen, wat voor opvliegers, zweetaanvallen en humeur wisselingen kan zorgen.

Naast de menstruatie kunnen ook een puberteitzwangerschap en de overgang de oorzaak zijn voor een hormonale onbalans waardoor je zweetgeur anders kan gaan ruiken!

Voeding kan de geur van zweet beïnvloeden

Ruikt je zweet plotseling anders? Ga dan eens na of je anders hebt gegeten dan anders. Alcohol, sigaretten, gefrituurd eten, koffie en suiker: allemaal kunnen ze je lichaam uit balans brengen en een slechte lichaamsgeur veroorzaken. Spicy voedsel met veel ui en knoflook kan er ook voor zorgen dat de geurtjes regelrecht via je bloedbaan bij je zweetklieren belanden. Maar een veranderde zweetgeur kan ook een signaal zijn van een tekort aan magnesium of calcium. Magnesium is een heel belangrijk mineraal voor je lichaam. Het speelt een rol bij honderden biochemische processen en heeft onder andere een deodoriserende werking. Zo kan het je lichaamsgeur binnen een paar dagen verbeteren. De lekkerste bron van magnesium? Pure chocolade!

Medicijnen kunnen de geur van zweet beïnvloeden

Sommige medicijnen hebben als mogelijke bijwerking overmatig zweten. Zelfs een simpel paracetamolletje heeft nachtelijk zweten als potentiële bijwerking. Heb je onlangs een antibioticakuur gedaan? Dan kan ook dat je lichaam uit balans hebben gebracht. Tenslotte kunnen ook hormoon regulerende medicijnen zweten verergeren. Check de bijsluiter en overleg met je huisarts.

Stress beïnvloed de geur van zweet

Stress is een van de boosdoeners als je zweetgeur extra gaat ruiken. Bij een spannende situatie kan het zweet je letterlijk uitbreken. Maar ook als je door een belangrijke verandering in je leven gaat, kan dit effect hebben op je lichaamsgeur. Emoties triggeren je aprociene klieren, die een onaangename zweetgeur kunnen veroorzaken.

Detoxen of lijnen kan zweetgeur beïnvloeden 

Je lichaam gebruikt zweet om afvalstoffen af te voeren. Ben je begonnen met een detoxkuur of ineens heel gezond gaan eten, dan heeft je lichaam veel afvalstoffen om af te voeren. Dat kun je tijdelijk aan je lichaamsgeur ruiken. Zelfs overstappen van een deodorant met aluminium naar een deodorant zonder aluminium kan dit detox effect hebben, waardoor je tijdelijk juist een extra aanwezige zweetgeur hebt. Wat je ook doet, gebruik géén deodorant met aluminium, of een antiperspirant of anti-transpirant. Zweten is gezond en belangrijk, en je wilt dit natuurlijke ontgiftingsproces zeker niet blokkeren. 

Dit helpt echt tegen veranderde vieze zweetgeur! 

Deze deodorant tegen vieze geurtjes raad ik vrouwen echt aan:

Het is verkrijgbaar in de geuren:

Op de foto hieronder zie je een aantal van de Loveli deodoranten die er zijn voor vrouwen. Deze fantastische deo werkt super goed tegen vieze geurtjes die ineens  ontstaan als je gaat zweten! Klik op de foto om direct alle Loveli deo's te bekijken en ga snel starten! Het werkt binnen 3 weken!

Loveli deodorant tegen vieze zweet geurtjes

De mannen met vieze zweetgeur raad ik de volgende deodorant aan:

Ja ook mannen of jongens kunnen ineens meer last hebben van vieze zweetgeur. Ze hebben geen menstruatie, overgang of zwangerschap, maar ze gaan wel de puberteit in! En veel oudere mannen die last krijgen van hun prostaat, die moeten vaak hormoonmedicatie slikken. Ook daarvan kunnen mannen een vieze stinkgeur qua zweet krijgen!  Die is er in de geuren:

 

Hieronder op de foto zie je de Loveli Rebel Zensei deodorant. Dit is een van de mannelijke deodorantproducten van Loveli. De Loveli Rebel producten zijn speciaal voor onze mannen.  Klik op de foto om direct de Loveli Rebel producten te bekijken.

Loveli deodorant voor mannen met vieze zweet geur.

Zo gebruik je de Loveli deodorant:

Belangrijke tip: Zet door het kan even duren voordat je deo werkt! 

Ja je leest het goed. Het kan even duren, maar de aanhouder wint echt! 

  • Was iedere ochtend en avond je oksels goed met lauwwarm water.
  • Breng in de ochtend na het wassen 1 dun laagje aan van je deo ( als je te veel gebruikt dan kan dat gaan irriteren)
  • Draag even geen synthetische kleding.
  • Na ongeveer 1-2 weken ga je merken dat deze deodorant echt fantastisch werkt!

Deze deodorant zorgt echt voor minder vieze zweetgeurtjes!

Heb je nog vragen? Stel hem hieronder als een reactie. Ik zal je altijd snel beantwoorden!
 
Stralende Groetjes Sandra van Viva Donna
 
____________________________________________________________________________________
 
 
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box