Terug

Aftersun Huidverzorging tips

Aftersun Huidverzorging tips

Kom je vaker verbrand dan zongebruind van het strand? Ontdek onze tips om je huid te herstellen na een dag in de zon.

Ben je na een dagje strand toch een beetje verbrand? Hier de ultieme aftersun huidverzorging tips

Alles ziet er veel beter uit als de zon schijnt. Tenminste, zo lijkt het. Als de temperaturen stijgen, de bloemen bloeien en de vogels zingen, dan lacht het leven je toe. 

De tijd van luieren in de zon is gekomen, en daar zullen we gretig gebruik van maken. Hoewel je gedurende de dag natuurlijk goed gesmeerd hebt met factor en op het heetst van de dag in de schaduw hebt gezeten, is de kans groot dat je huid en gezicht hunkert naar after-sun. Hier meerdere tips waar je huid super blij van wordt na het zonnen!!

* Neem ik een hete of koude douche?

Het is heerlijk om een ontspannen douche te nemen na een dagje strand of zwembad. Maar zowel een hele als een koude douche is niet echt aan te raden. Kies voor een milde temperatuur ( rond de 30-35 graden) En je huid zal ontspannen,  verkoelen en het zand, chloor, zout en zweet wegspoelen.

Gebruik tijdens het douchen niet meteen een bodyscrub, dit is te heftig na het zonnen. Gebruik een scrub voor je gaat zonnen of de volgende ochtend. Gebruik ook geen douche olie, dan brand de zon nog door op de huid!

 

* Vocht voor je gezicht

Je huid voelt erg droog en trekkerig nadat je in de zon bent geweest. Het is super vochtarm!! En daar gaan we wat aan doen. Hydrateer je gezicht met een ultieme hydratatie boosters zoals een  vochtregulerend masker, hydraterend ampul, hydraterend serum.  Dit voelt echt super op de huid na een dag in de zon om je huid te revitaliseren en te helpen herstellen.

 

*verkoeling en vocht voor je body

Ook de lichaamshuid heeft veel te verduren gehad tijdens de zon, ookal voel je dat vaak minder dan bij je gezichtshuid.  Een aftersun geeft zowel verkoeling als hydratatie. Zie je aftersun als een glas koud water. Het helpt je huidcellen vernieuwen en hydrateren en verkoelt tegelijkertijd. Maar het doet nog meer! Je aftersun voedt, vermindert roodheid, voorkomt vervellen en verlengt je heerlijk zomerse kleurtje. Laat het extra goed werken door deze in te wrijven op een vochtige huid

 

* HAD IK AL HYDRATATIE GENOEMD?

Nou ja, het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Alleen hebben we het nu over hydrateren van binnenuit. Het is natuurlijk belangrijk om iedere dag voldoende water te drinken, maar als je verbrand bent wordt het nog belangrijker. Geen zin meer in kraanwater? Voeg dan wat kleurrijk fruit of groene muntblaadjes toe voor een gezond – calorievrij – smaakje.

 

*Tenslotte:

Zorg goed voor jezelf wanneer je huid een beetje crispy is geworden. Blijf water drinken en – als je ze hebt - laat blaren met rust, want deze zijn er juist om je huid te helpen herstellen en kunnen infecteren als je er niet vanaf blijft. Bedek jezelf volledig als je naar buiten gaat met strak geweven stoffen. Hou je kleren tegen een fel licht, en als je er niet doorheen kunt kijken dan is het ideaal om je huid te beschermen.

 

Dit was misschien wat veel informatie om te verwerken, maar – geloof ons – als je optimaal en veilig wilt genieten van het zomerse weer, dan zijn dit de tips voor jou.

Geniet van de zon, maar met je verstand en een gezonde huid!
Stralende Groetjes Viva Donna!

Relevante producten: Douche, aftersun, spf, zonnebrand, bodyscrub, douche en bad olie, bodylotion, body butter, body creme, vochtregulerend masker, hydraterend ampul, hydraterend serum, hydraterende producten, oogverzorging, lipbalm, lipverzorging

U vindt ons ook op: Google Business; Google reviews, Trustpilot reviews,  Twitter, Facebook, Instagram, Bloglovin ,marktplaats

 

Recente artikelen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box