Terug

Adventskalenders

Adventskalenders

Adventskalenders 2021

Adventskalenders zijn altijd leuk om te geven en te krijgen. Ze zijn heel gewild in de laatste maanden van het jaar en steeds meer merken  brengen een limited edition adventskalender uit. Waar het vandaan komt en welke we dit jaar weer hebben dat vertellen we je hieronder.

Advent

Wat is advent? De advent is in het christendom de benaming voor de aanloopperiode naar kerst. De naam advent komt van het Latijnse woord adventus, dat komst betekent. In de adventsperiode bereiden christenen zich voor op het kerstfeest: dit is het feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Het zijn 4 weken voorbereiding.

Adventskalenders een traditie

Adventskalenders zijn natuurlijk een verrukkelijke traditie die al heel lang geleden is begonnen. Iedere dag een chocolaatje achter een luikje vandaan peuteren; het kan niet kneuteriger. Maar hoe is die traditie eigenlijk ontstaan? Adventskalenders zijn er, ergens in de loop van de 19e eeuw, in geslaagd om deel te blijven uitmaken van onze kerstvieringen. Sindsdien zijn ze behoorlijk veranderd.

Advent is een periode van vier weken, waarin christenen zich voorbereiden op kerst. Het begint op de zondag die het dichtst ligt bij de feestdag van St. Andrew de Apostel (30 november) tot de zondag voor kerst. Tot de 16e eeuw ontvingen kinderen hun kerstcadeautjes op 6 december, om de verjaardag van Sint-Nicolaas te vieren. En hoewel onze kinderen in Nederland / België nog altijd cadeautjes van deze beste man ontvangen, is dat niet in alle landen het geval. De reformist Martin Luther verwierp namelijk de verering van heiligen en veranderde de traditie. Vanwege deze verschuiving werden geschenken sindsdien op eerste kerstdag gegeven. In een poging de lange wachttijd voor kinderen aangenamer te maken, introduceerden protestanten het aftellen – of de vroege vormen van een adventskalender. Ze zouden de dagen van de advent markeren door een kaars voor de dag te branden of, eenvoudiger, muren of deuren met een lijn van krijt te markeren.

Onze adventskalenders van dit jaar 2021

Alessandro

Alessandro Adventskalender de Luxe 

Adventskalender De Luxe  Artic Christmas

Alessandro Adventskalender Striplac

Adventskalender Striplac  Artic Christmas

Alessandro Adventskalender standaard

Alessandro Arctic Adventskalender

Happysoaps

De happysoaps adventskalender is er in 2 maten: medium en large. De medium bevat 6 presentjes en de large bevat er 12.

Happysoaps adventskalenders

 

Wil je alle adventskalenders nog eens rustig bekijken? klik dan hier.

Laat ons weten welke adventskalender 2021 jij het liefste zou krijgen!
Stralende Groetjes Viva Donna

 

_______________________________________________________________________________

 

Recente artikelen

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box