Terug

Slow Cosmetics

Wat is Slow cosmetics?

Als je een passie hebt voor cosmetica dan heb je deze certificering niet kunnen missen. “Slow Cosmetica” is een van de nieuwste labels in de certificering van cosmetica producten en het is zeg maar wel een trend momenteel!  Ze zijn ook goed voor ons lichaam … én voor het milieu.

De uitvinder van de term Slow Cosmetics is Julien Kaibeck. Hij was aroma therapeutisch Schoonheidsspecialist. Sinds 2012 heeft hij een beweging op de been gebracht. Dat heeft hij gedaan in navolging van het grote aanbod aan crèmes, serums en andere ‘miraculeuze’ producten die van alles en nog wat beloven, zonder de gebruikers tevreden te stellen. Het idee erachter zijn dus gewoon simpele handelingen met natuurlijke producten. In die visie bant de slow cosmetica alle producten uit de chemische en petrochemie industrie en ook elk vervuilend ingrediënt.

Welke ingrediënten mogen er in de Slow cosmetica?

Dit zijn voorbeelden van producten die in Slow cosmetica gebruikt zouden kunnen worden.

 • Water
 • Essentiële oliën
 • Natuurlijke basis oliën, gaande van amandelolie en arganolie tot avocado-olie.
 • zwarte zeep
 • rozenwater
 • gedroogde bloemen en of planten
 • bloemen en of planten extracten
 • zuiveringszout
 • Klei van natuurlijke afkomst

 

Wat mag je verwachten van “Slow Cosmetics’?

 • Duurzaamheid:  Er mag geen nieuwe huidbehoefte worden gecreëerd met deze producten. Het is belangrijk de hoeveelheid producten te beperken om de huid gezond en fit te houden. Er mogen geen marketing beloftes worden gedaan over deze producten. En er mag geen niet aangemoedigd worden tot extra product verkoop.
 • Ethiek: Cosmetica moeten worden geformuleerd, verkocht en gebruikt met respect voor de mensheid in al zijn ingewikkeldheid. Het moet de behoefte tot verzorging en ontspanning voldoen. Cosmetica moet de voordelen benadrukken die planten, dieren en mineralen voor het lichaam en de geest opleveren. Elk ingrediënt of elke techniek die mogelijk schadelijk is voor de mens, moet worden vermeden. Zo zal de mensheid aangemoedigd worden om in direct contact te komen met de natuur en zal ze niet proberen deze synthetisch na te bootsen. Het moet worden verkocht en gekocht tegen een eerlijke en verstandige prijs, die de ware kwaliteit van de formulering of service weerspiegelt.
 • Slimheid; Cosmetica moet voldoen aan de echte behoeften van de huid. Het reinigen, hydrateren en beschermen van de huid zijn basisbehoeften. En daar moet de slow cosmetica aan voldoen. De slow cosmetica moet voorrang geven aan de ingrediënten die van nature actief en heilzaam zijn voor de huid.
 • Milieuvriendelijkheid  Cosmetica moeten met respect voor het milieu worden geformuleerd en gebruikt. De minst verwerkte natuurlijke en biologische ingrediënten verdienen de voorkeur in formules, met uitsluiting van synthetische chemische ingrediënten, petrochemische stoffen, dieren die tot de dood leiden, evenals ingrediënten die mogelijk het milieu vervuilen. Cosmetica moet ernaar streven om de impact op het milieu in alle aspecten van het ontwerp en gebruik te minimaliseren.

 

Nu is het een echte trend geworden en de producten met een slow cosmetica-label schieten als paddenstoelen uit de grond.

Andere certificering labels: ecocert gecertificeerd / biologische gecertificeerd/ Vegan gecertificeerd/ fair trade/ natuurlijke ingrediënten/ natural / organic / cosmebio / cruelty FreeNot tested on animalsI’m green

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box