Mee-eters, Puistjes, Ontstekingen, Acne. Wat kan je er zelf aan doen?

  • Geplaatst op
  • Door Sandra van Leeuwen
  • Geplaatst in Acne vulgaris
  • 0
Mee-eters, Puistjes, Ontstekingen, Acne. Wat kan je er zelf aan doen?

Iedereen heeft er wel eens last van. Soms in de puberteit, soms later ook nog; Mee-eters, Puistjes, Ontstekingen, Acne. Wat kan je er zelf aan doen?

 

Het liefst willen we allemaal een mooie gladde zachte huid zonder oneffenheden. Maar onder invloed van hormonen, slechte voeding, lichamelijke disbalance kan je een onzuivere huid krijgen. Sommige krijgen het alleen maar in de vorm van een puistje, andere worden opgezadeld met een gezicht vol ontstekingen, mee-eters en puistjes. Hieronder vertel ik je een aantal tips die je zelf al kan proberen om het te verminderen en of te voorkomen.

 

Reinigen / verzorging

Reinigen is het aller aller belangrijkste voor de huid. Niet alleen voor de onzuivere huid, voor alle huidtypes is reiniging het aller belangrijkste. Reinig 2x daags met een facewash speciaal voor de onzuivere huid ( BV Acti-biotic facewash of Decaar Cleansing gel). Deze productem bevatten vaak ingrediënten die ontsteking remmend en anti-bacterieel zijn. Reinig de huid na met een hiervoor bestemde lotion ( bv Acti-biotic lotion of Decaar Phyto lotion). Je kan hierbij ook een antibaceriele dag/nachtverzorging gebruiken.

 

Peeling:

Een echte acne huid raden we af om thuis een peeling of scrub te doen!!! Heb je alleen een onzuivere huid dan kan dit wel.

Een Decaar Schoonheidsspecialiste kan een Algae Peeling kuur bij deze huid doen. Deze intensieve natuurlijker peeling op algen basis is een weldaad voor de onzuivere huid. Je ziet na 2 weken echt resultaat!

 

Voeding:

Voeding kan ook erg belangrijk zijn voor de huid. Zo kan varkensvlees, chocola, veel zuivel producten, energie drankjes, veel suiker, zoetstoffen enz veel dis-balance geven in het lichaam en in de huid. 

Verder is 2 liter water drinken naast je koffie, thee of limonade ook erg belangrijk om afvalstoffen af te voeren.

 

Kussensloop:

Ook je kussensloop kan je helpen. Door iedere avond een schone kussensloop te nemen, het kussensloop op 60 of 90 graden te wassen en te strijken, heb je minder herbesmetting van bacteriën.

's-Nachts doet de huid afvalstoffen afvoeren, ook via de poriën. Deze komen op je kussen terecht. Soms kwijlen we in onze slaap en de mond bevat ook veel bacteriën. Tijdens onze slaap draaien we om en om en komen dus met onze "schone huid" op die bacteriën. Kans op herbesmetting dus!

Door het op hoge temperatuur te wassen en te strijken dood je de meeste bacteriën.

De Beauty Pillow kussensloop is het aangewezen kussen sloop voor een mooiere huid.

 

Schoonheidsspecialiste:

Laat een schoonheidsspecialiste naar je huid kijken. Ga niet zelf aan je puistjes zitten frunniken, knijpen of krabbelen. Dit geeft alleen maar meer littekens en die willen we nou juist niet!

Zoals hierboven al genoemd is, kan je een speciale peeling laten doen, maar je kan ook een normale acne behandeling laten doen bij een specialiste.

 

Zon:

De huid met puistjes is gevoelig voor zon en dan met name voor het onstaan van pigment vlekken. De huid stuurt naar de gevoelige plekjes meer melanine ( dat zorgt voor ons pigment) en kan kan dus pigment vlekken veroorzaken. Deze vlekjes zijn lastig te verwijderen. Beter voorkomen dus met een zonneproduct!!

 

Heeft dit allemaal geen effect?

Heb je alles geprobeerd, maar het wil niet weg gaan? Ga dan langs de huisarts!!!

 

 

Succes, Stralende Groetjes Viva Donna!

 

Maak hier een afspraak voor een algae peeling

Relevante blogs: Algae peeling, Acne, Enzymacid Ericson laboratoire, Bio-peeling Decaar

Categorieën:producten voor acne, producten voor een onzuivere huid, Ericson Actibiotic, Ericson  Laboratoire, Beauty Pillow, Decaar, Decaar algae Peeling, Decaar schoonheidsspecialiste

Producten: Actibiotic, Beauty Pillow, Decaar Rebalancing creme, Decaar Phyto Lotion, Decaar Calming mask, Decaar cleansing gel, Actibiotic Face wash, Acti biotic serum, Acti Biotic Peeling, Acti Biotic masker, Acti biotic dagcrème , Decaar Oxygen gel

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden